Γκονουλού (Αιξωνή): Η κουλτούρα της ομάδας στηρίζεται στα νέα παιδιά – Σκληρό και δύσκολο το φετινό πρωτάθλημα

Πρεμιέρα και στα πρωταθλήματα της Β΄Εσκανά απόψε το βράδυ, με αρεκτές ομάδες να φλερτάρουν με τον τίτλο, χωρίς βέβαια αδιαφιλονίκητα φαβορί.

Και επειδή, οι θεωρίες έχουν ελάχιστο νόημα, το «The Momentum.gr» ήρθε σε επικοινωνία με τον, επί σειρά ετών, προπονητή της Αιξωνής Γλυφάδας, Χρήστο Γκονουλού, προκειμένου να μπούμε στο κλίμα της κατηγορίας και των προσδοκιών.

1. Αλλάζει τα πλάνα σου η κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής των μικρών στην 5αδα;

Σε καμία περίπτωση. Αυτό γιατί η Αιξωνή είναι μια ομάδα που δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά, είτε αυτά προέρχονται από τις ακαδημίες μας, είτε από διαφορετικά σωματεία. Προσπαθούμε να έχουμε κάθε χρόνο χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, αφού αυτό είναι το στυλ μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε, με έμφαση στον αιφνιδιασμό και τη πίεση στη μπάλα.

2. Είναι ρεαλιστικός ο στόχος της ανόδου;

Σίγουρα, είναι ο απώτερος σκοπός για τις περισσότερες ομάδες. Εμείς κυνηγάμε το ωραίο θέαμα και φυσικά τη νίκη. Η άνοδος στην Α’ Εσκανά είναι ένας δύσκολος στόχος, αλλά όχι ακατόρθωτος. Χρειάζεται τρομερή συγκέντρωση όλη τη χρονιά, χωρίς γκέλες, αλλά και βελτίωση των αδυναμιών μας σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

3. Πώς βλέπεις το φετινό επίπεδο του πρωταθλήματος στην Β΄Εσκανά

Αρκετά ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα. Οι ομάδες που ανέβηκαν πέρσι από την Γ’ Εσκανά, είναι αρκετά δυνατές και έρχονται με ενθουσιασμό. Επίσης, οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από την Α Εσκανά, θα θέλουν να ξανανέβουν. Όσο για τις ομάδες, που διατήρησαν τη θέση τους στην κατηγορία, σίγουρα θα κυνηγήσουν το βήμα το παραπάνω.

4. Λόγω των πολλών πιθανών υποβιβασμών, να περιμένουμε σκληρές μάχες από όλους;

Η αβεβαιότητα των υποβιβασμών, καθιστά το πρωτάθλημα πιο δύσκολο και σίγουρα οι μάχες θα είναι σκληρές.

5. Υπάρχει ομάδα που σε έχει ξαφνιάσει μεταγραφικά;

Φαβορί θεωρώ ότι φαίνονται στο γήπεδο, αλλά στα χαρτιά ξεκινάνε η Βάρη και η Προοδευτική .Εντύπωση μου έχουν κάνει και κάποιες μεταγραφές άλλων ομάδων που δεν έχουν βγει ακόμα προς τα έξω. Καλή χρονιά σε όλους. Όλα θα τα δούμε στο γήπεδο

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ