Σε αναζήτηση πυξίδας η μπερδεμένη ΑΕΚ

Η φετινή δομή του πρωταθλήματος της ελληνικής Basket League με την απουσία του Ολυμπιακού έδωσε στις υπόλοιπες λίγες ομάδες, το δικαίωμα της ελπίδας.

Και όταν λέμε ελπίδα, εννοούμε την πιο κρυφή και ενδόμυχη σκέψη για να «χτυπηθεί» ο Παναθηναϊκός.

Σε αυτό λοιπόν το μικρό κλαμπ των διεκδικητών, ανήκει και η ΑΕΚ με την οποία θα ασχοληθούμε από τη σελίδα του The Momentum.

Για να είμαστε ρεαλιστές, ακόμη και ο πιο υπεραισιόδοξος φίλαθλος του αθλήματος δεν πιστεύει ότι ο Παναθηναϊκός θα χάσει τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αρκετές προϋποθέσεις από αντίπαλα στρατόπεδα για να μπερδευτούν λίγο τα πράγματα στην υπόθεση του πρωταθλητή.

Για τον Προμηθέα Πατρών, τα είπαμε εκτενώς τις περασμένες μέρες. Η φετινή από την άλλη ΑΕΚ με την πρόσληψη του σοβαρού τεχνικού Ηλία Παπαθεοδώρου και τις προσθήκες ικανών παικτών, γέννησε βάσιμες ελπίδες για μια νέα εποχή στα δρώμενα της ομάδας.

Ωστόσο, η εικόνα της δεν είναι ενδεικτική των προσδοκιών μας. Τα αρνητικά αποτελέσματα δεν προκαλούν έκπληξη με βάση την εικόνα στα παρκέ. Αυτό δεν αναιρεί τις εκτιμήσεις μας, δεδομένου ότι η χρονιά μόλις ξεκίνησε και τίποτε δεν κρίνεται από τον Οκτώβριο.

Η αφορμή

Η τεράστια αφορμή όμως για να ανοίξουμε τον φάκελο της ΑΕΚ, δόθηκε το περασμένο Σάββατο στον αγώνα εναντίον του Περιστερίου. Η φιλοξενούμενη ομάδα έκανε ένα τεράστιο διπλό στο ΟΑΚΑ, μπερδεύοντας σε μεγάλο βαθμό την τράπουλα του πρωταθλήματος.

Το κυρίως πιάτο όμως σερβιρίστηκε την τρέχουσα εβδομάδα με την ΑΕΚ να «ζητά την ακύρωση ή επανάληψη του συγκεκριμένου αγώνα αλλά και την τιμωρία των τριών διαιτητών της αναμέτρησης (Γιάννη Μάλαμα, Βασιλική Τσαρούχα και Αργύρη Καλδίρη), καθώς υπήρξε αλλοίωση του αποτελέσματος».

Η λάθος πυξίδα

Η τόση τεράστια έκταση που πήρε το θέμα με την διαιτησία στο συγκεκριμένο αγώνα δυστυχώς μόνο κακό μπορεί να κάνει στην ομάδα. Σίγουρα, οι διαιτητές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ροή του αγώνα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η σφυρίχτρα μπορεί να αντικαταστήσει την αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας.

Η εικόνα της ΑΕΚ ήταν μια από τα ίδια. Μέτρια, προβληματική και φτωχή. Δεν τιμά λοιπόν μια ομάδα σαν την ΑΕΚ που οι στόχοι της είναι εξ’ ορισμού υψηλοί, να φορτώνει στη διαιτησία τις κραυγαλέες της ατέλειες και αδυναμίες. Όλη η ενέργεια πρέπει να διοχετευτεί στο αγωνιστικό κομμάτι.  

Τέτοιες ενέργειες δεν τιμούν την ομάδα και την αποπροσανατολίζουν από τον στόχο της κορυφής και του ανηφορικού δρόμου για την καταξίωση. Ο Έλληνας τεχνικός καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις όσον αφορά το έμψυχο υλικό (για τους ξένους), να αλλάξει το αμυντικό προφίλ της ομάδας, και να «σπάσει» την μονοδιάστατη επιθετική της τακτική.

Τα παραδείγματα ομάδων που έριξαν όλο τους το βάρος στα των εκτός των τεσσάρων γραμμών και μόνο δεδομένα μάλλον δεν τα έχει πάρει είδηση η Ένωση…

Επιμέλεια κειμένου: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ