Άρης: Φτιαγμένος για μπάσκετ άλλης εποχής

Πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση του φετινού Άρη πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας πόσο ταλαιπωρημένη είναι αυτή η ομάδα τα τελευταία χρόνια με χρέη του παρελθόντος, με ban μεταγραφών και άλλα πολλά. Σε αυτή τη βάση είναι μια πρώτη κατάκτηση ότι έστω και στο παρά ένα η ομάδα έδιωξε τα ban κι έκανε μεταγραφές. Εκεί όμως αρχίζουν τα προβλήματα.

Η ομάδα δεν κράτησε κορμό από πέρσι αφού έχουν μείνει μόνο ο Μποχωρίδης, ο Φλιώνης και ο Σλαφτσάκης. Αυτό λοιπόν σε συνδυασμό με το ότι το ρόστερ μαζεύτηκε μερικές μέρες πριν την πρεμιέρα, έχει δημιουργήσει θέματα ομοιογένειας και φυσικής κατάστασης στα τέλη των αγώνων.

Το επόμενο και βασικότερο κομμάτι είναι ότι ο πολύπειρος Σούλης Μαρκοπούλος έχει φτιάξει ένα αξιόμαχο και άκρως μπασκετικό σύνολο το όποιο όμως έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα για το σύγχρονο μπάσκετ. Σε αυτό αν προσθέσουμε ότι έχει χάσει τους 2 πιο αθλητικούς παίκτες(Μορις-Μποχωρίδης)με τραυματισμό δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα. Μιλάω για την Αθλητικότητα και την Ταχύτητα που τόσο μεγάλο ρόλο παίζει πλέον στο άθλημα κι ειδικά στην Α1 των 6 Αμερικάνων.

Λίγο πιο αναλυτικά.

Στη θέση του οργανωτή όλα δείχνουν ότι Ταλτον θ αποτελέσει παρελθόν αφού εκεί χρειάζεται ένας παίκτης με μεγαλύτερη έφεση στο σκορ τον οποίο θα συμπληρώνει ο Φλιώνης. Δεν είναι κακός παίκτης ο Αμερικάνος αλλά δεν είναι αυτό που έχει ανάγκη η ομάδα.

Στο 2 υπάρχει ο Γκετσεβιτσιους ο οποίος είναι πολύ ποιοτικός αλλά καθόλου αθλητικός με αποτέλεσμα να έχει σημαντικό θέμα στο αμυντικό κομμάτι ενώ πίσω του υπάρχει ο Σακελλαριου με αποχή σχεδόν 1 χρόνου οπότε η θέση είναι προβληματική.

Και γίνεται πιο προβληματική με τις απουσίες που ανέφερα προηγουμένως και στο 3 που έχει μείνει μόνο ο Αθλητικός αλλά μέτριος ποιοτικά Σλαφτσακης.

Στους δε ψηλούς ο Σούλης έχει μάθει να παίζει με πολύ πικ και μπασκετικούς ψηλούς κι η αλήθεια είναι ότι Μιλοσεβιτς-Ντραγκισεβιτς-Γκαγκιτς ξέρουν πολύ καλά το άθλημα όμως στην Α1 των 6 Αμερικάνων υπάρχει μεγάλο έλλειμμα αθλητικότητας που φέρνει σημαντικό θέμα στο αμυντικό ριμπάουντ και τους αθλητικούς περιφερειακούς να χτυπάνε διαρκώς στα πόδια τους αργούς ψηλούς όπως είδαμε να κάνει ο Μπαρτ στο τελευταίο παιχνίδι.

Τι χρειάζεται

Κλείνοντας από το πρώτο μικρό δείγμα γραφής που έχουμε η ομάδα εκτός της αλλαγής του Τάλτον που φαίνεται αποφασισμένη για εμένα χρειάζεται 2 κινήσεις ακόμα. Υπάρχει στην αγορά ο Βλαντο Γιανκοβιτς που θα δώσει μεγάλη βοήθεια στο 3-4 ειδικά όσο λείπει κι ο Μποχωριδής και κατ εμε η πιο επείγουσα κίνηση που πρέπει να γίνει είναι ν ανέβει ο Μιλοσεβιτς ως αλλαγή στο 5(έχει βαρύνει για 4 και παίζει κυρίως από το ποστ) και να αλλαχτεί ο Γκαγκιτς με αθλητικό 4ρι με καλό σουτ που θα βοηθήσει και αμυντικά αλλά κι επιθετικά ανοίγοντας χώρους.

Πιστεύω ότι η ομάδα δεν θα κινδυνεύσει άμεσα κι ότι με τις 2-3 διορθωτικές κινήσεις μπορεί να επιστρέψει στα play – offs .Αναμένουμε τη συνέχεια λοιπόν.

Νίκος Ποτόσογλου

Προπονητής Ανδρικής ομάδας του Πειραϊκού και της εφηβικής ομάδας της Ελευθερίας Μοσχάτου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ