Ψαράκης (Κρόνος Γέρακα): Οι στόχοι ορίζονται από τους παίκτες μας – Προετοιμαζόμαστε εντατικά

Σε ρυθμούς play offs κινούνται οι ομάδες της Γ΄Ανδρών για την Εσκα, με την Παρασκευή (31/3) να ξεκινά η συναρπαστική αυτή διαδικασία.

Το «The Momentum.gr» επιχειρεί να σας μεταφέρει το κλίμα των μονομάχων, προκειμένου να εξοικειωθούμε λίγο περισσότερο με τους πρωταγωνιστές.

Ο Κρόνος Γέρακα είναι μια εκ των 6 ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Β΄Φάση του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην 2η θέση του 2ου Ομίλου με 13 νίκες και 5 ήττες. Ο coach της ομάδας, Χαράλαμπος Ψαράκης μιλά για αυτή την πορεία και αναλύει την φιλοσοφία του συλλόγου, με τις ακαδημίες να βρίσκονται στο επίκεντρο.

1. Τα play offs της ανόδου ήταν ο στόχος της χρονιάς;

Αρχικά ευχαριστούμε πολύ για τη φιλοξενία! Ο στόχος μας για την φετινή χρόνια ήταν να παίξουμε ωραίο μπάσκετ (ακόμα το προσπαθούμε) και να γεμίζουμε το γήπεδο με χαμόγελα και παιδικές φωνές, τα παιδιά των ακαδημιών μας! Η χρονιά είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, τραυματισμούς, αποχωρήσεις, αλλά οι πολλές δύσκολες καταστάσεις μας ένωναν ακόμα περισσότερο! Και μέσα από αυτές τις καταστάσεις και μετά από σκληρή δουλειά, η οικογένεια του Γέρακα έφτασε να βρίσκεται εδώ που βρίσκεται! Τους στόχους τους ορίζουν οι παίκτες μας! Υπάρχει μεγάλη αλληλοεκτίμηση και εμπιστοσύνη μεταξύ μας και από εκει πηγάζει η καθημερινή μας προσπάθεια να τους κάνουμε να πιστεύουν στους εαυτούς τους!

2. Είναι εφικτή η κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων που θα σας δώσουν το εισιτήριο για τη Β΄Εσκα;

Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό! Ας μην ξεχνάμε ότι για μια ομάδα που τελευταία αγωνιστική πέρσι κρατήθηκε στην κατηγορία, πολλοί θα το θεωρούσαν υπέρβαση το να βρίσκεται την επόμενη χρόνια στα playoff! Εμείς θα πούμε ότι είναι αμοιβή για τον κόπο και τον ιδρώτα μας!

3. Στην παρούσα φάση, πώς είναι ψυχολογικά η ομάδα για αυτή την πρόκληση;

Αυτή τη στιγμή, είμαστε συγκρατημένα ευτυχείς για την επιτυχία μας και παράλληλα προετοιμαζόμαστε εντατικά για την πρώτη αγωνιστική των playoffs!

4. Σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι, παρατηρούμε την τρομακτική προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Τι να περιμένουμε για τα play offs;

Όπως προείπαμε αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος! Όπως κατά πλειοψηφία το αντρικό μας απαρτίζεται από αθλητές που βγήκαν από τις ακαδημίες μας, έτσι θέλουμε πέρα από χαρά, τα παιδιά των ακαδημιών μας να παίρνουν το παράδειγμα, πως με σκληρή δουλειά και αφοσίωση θα μπορούν σε λίγα χρόνια να παίζουν και εκείνοι στην θέση των ανθρώπων που χειροκροτούν σε κάθε αγώνα!

Κλείνοντας θα θέλαμε για άλλη μια φορά να ευχαριστήσουμε τους πάνω από 250 αθλητές της Ακαδημίας μας για την υποστήριξη τους γονείς τους για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν, τους συναδέλφους προπονητές της Ακαδημίας που καθημερινά εργαζόμαστε με γνώμονες την ευχαρίστηση αλλά και την εξέλιξη των παιδιών ,αλλά και τους διοικούντες για την συνεχή στήριξη και τις υποδομές που μας παρέχουν έτσι ώστε να δουλεύουμε υπό εξαιρετικές συνθήκες!

Και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον άμεσο συνεργάτη μου, Πάνο Φραγκούλη, που κάθε βδομάδα τρώει ατέλειωτες ώρες στο γήπεδο και στον υπολογιστή, ούτως ώστε να πηγαίνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα προετοιμασμένοι σε κάθε αγώνα!

Τι ισχύει για τα play offs της Γ΄Ανδρών 2022-23

Μετά την ολοκλήρωση της Α ́ Φάσης θα προκριθούν για την Β ́ Φάση οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (2Χ3=6 ομάδες) σύμφωνα με τον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα. Τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ των δύο (2) προκριθέντων ομάδων κάθε ομίλου μεταφέρονται στον βαθμολογικό πίνακα της Β ́ Φάσης και ως εκ τούτου οι ομάδες αυτές δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην Β ́ Φάση

Στην Β ́ Φάση θα αγωνισθούν οι δύο (2) προκριθείσες ομάδες κάθε ομίλου με τις προκριθείσες ομάδες των υπολοίπων ομίλων, σε διπλούς αγώνες.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Β ́ Φάσης ανέρχονται στην Β ́ κατηγορία.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ