Πηγές της ΕΣΚΑΝΑ: Τέλος του μήνα θα μάθουν οι ομάδες τις κατηγορίες που θα παίζουν

Αργά και βασανιστικά κυλά ο χρόνος στον χώρο του αθλητισμού, με έντονο το στοιχείο του αγνώστου.Η πανδημία του κορωνοιού έφερε λουκέτο σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, με τις πρόσφατες εξελίξεις να ορίζουν και επισήμως τον επίλογο της αγωνιστικής χρονιάς 2019-2020.

Μια από τις Ενώσεις του μπάσκετ που γνωστοποίησε γρήγορα τις αποφάσεις της ήταν η δική μας ΕΣΚΑΝΑ (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής).  Όπως είναι λογικό και επόμενο, τα σενάρια για την επόμενη μέρα και τις ομάδες που θα συμπληρώνουν τις κατηγορίες, δίνουν και παίρνουν.

Σε μια λοιπόν προσπάθεια αποτίμησης της μέχρι τώρα κατάστασης στα της ΕΣΚΑΝΑ, το «TheMomentum.gr» ήρθε σε επικοινωνία με την τοπική Ένωση, προκειμένου να μάθουμε όλοι σε πιο σημείο βρισκόμαστε.

 Η είδηση

Ξεκινώντας λοιπόν από τα άκρως ουσιαστικά στοιχεία της επικοινωνίας, πηγές της Ένωσης κατέστησαν σαφές ότι «Μέχρι τα τέλη του μήνα, όλες οι ομάδες θα γνωρίζουν την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζονται. Ειδικότερα, θα γίνει το σχετικό  Συμβούλιο στο οποίο θα παρθούν οι αποφάσεις. Επίσης, οι ομάδες θα είναι ενήμερες για την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στις μεταγραφές».

Παράλληλα, όσον αφορά το αν έχουν κατατεθεί προτάσεις από τις ομάδες της Ένωσης για τις φετινές προκηρύξεις και αυτές για την επόμενη σεζόν, η απάντηση ήταν λιτή: «Δυστυχώς, από όλα τα σωματεία της Ένωσης, μόνο 4-5΄ομάδες έχουν στείλει διάφορες προτάσεις. Ακόμα και ομάδες που τηρούν τις προϋποθέσεις της ανόδου, δεν έχουν στείλει τίποτα».

Τέλος, σημαντική εξέλιξη αποτελεί το γεγονός ότι με νομοθετική ρύθμιση, το Υφυπουργείο Αθλητισμού αποφάσισε να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές στις ομοσπονδίες το φθινόπωρο του 2020 (Σεπτέμβριος έως τέλη Νοεμβρίου).

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ