«Πάρτι» της Ακαδημίας επί του άδειου ψυχικά και σωματικά Ερμή

Καμία αναλογία στην πράξη δεν είχε η υποψία ντέρμπι στον πρώτο αγώνα των play offs του μεγάλου τελικού μεταξύ Ακαδημίας Ελευσίνας και Ερμή Αργυρούπολης της Α΄Ανδρών στην Εσκανά. Αυτό γιατί, αναμέναμε την ανταγωνιστική εικόνα του Ερμή κόντρα στο φαβορί που αντικειμενικά και θεωρητικά είναι η Ακαδημία. Οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-0 και το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στις 23/5 και ώρα 20.00 στην Αργυρούπολη. Γενικότερα, ο χαρακτήρας του εν λόγω παιχνιδιού ήταν περισσότερο φιλικός και δεν ανταποκρίθηκε στην αιτία της διεξαγωγής του.

Τα τεχνικά σημεία του αγώνα

Στο πρώτο δεκάλεπτο βλέπουμε την Ακαδημία να ξεκινά νευρικά και να κάνει 4-5 λάθη στις μεταβιβάσεις της.

Ο Ερμής προσπαθεί να περάσει την μπάλα μέσα στον Τσιώκο, όμως η Ακαδημία είναι διαβασμένη με άμυνα σε 3/4 ή Front, με τον Ερμή να κυκλοφορεί προσπαθώντας να βρει καλή γωνία πάσας και να την περάσει.

Η άμυνα στα σκριν είναι στην πλάτη (σκιά), ενώ όταν το 11 του Ερμή πάρει μπάλα χαμηλά, έρχεται πάντα παίκτης έγκαιρα από τη weak side, αναγκάζοντας τον ψηλό να πασάρει (δεν είναι τόσο καλός πασέρ, οι πάσες του αργούν να φτάσουν στον προορισμό τους) και όχι να εκτελέσει από κοντά. Επιθετικά ψάχνει το ανοιχτό γήπεδο και βρίσκει καλάθια εκεί, είτε με Drag screen είτε με early PnR. O 12 διαβάζει τα κενά όπως πάντα και ευστοχεί σε όλα τα σουτάκια από τα 4-5 μέτρα, ενώ βλέπουμε κάποια ωραία τρίγωνα πλευράς με push και back cuts που καταλήγουν σε ωραία καλάθια. Ο Ερμής στα λεπτά που δεν παίζει ο Τσιώκος ανοίγει περισσότερο σε 5-out διάταξη με το γνωστό του διαγώνιο σκριν ή με τον PF να φλασάρει στις βολές για να υποδεχτεί την μπάλα και να πράξει αναλόγως.

Δεύτερο δεκάλεπτο

Ο Ερμής κλείνει πολύ μέσα, αποτρέποντας τα cuts και το ποστ, όμως επιτρέπει σουτ και καλές ματιές στο καλάθι. Η ζώνη στη συνέχεια 2-3 δεν βοηθά (εμείς μιλήσαμε για 2-1-2 για κάποιον λόγο). Επιθετικά ο Ερμής είναι ακίνδυνος, αφού το baseline cut είναι πλέον προβλέψιμο για την άμυνα, ενώ χάνονται και κάποια εύκολα καλάθια. Η Ακαδημία βρίσκει καλάθια στο transition, ο Ερμής μοιάζει κουρασμένος και μπαίνουν πολλά σουτ σχεδόν όλα ελεύθερα, με μερικά να λογίζονται από τους διαιτητές ως τρίποντα ενώ φανερά είναι δίποντα.

Γενικά στη 2η περίοδο ο Ερμής πήγε να παίξει άμυνα ξεκούρασης και το πλήρωσε. Ο 10 της Ακαδημίας τους έκανε άνω κάτω με το underground παιχνίδι του, με την αντιμετώπισή του στο σκριν (under…..) να μας ξαφνιάζει, αφού είναι όλα πέναλτι σε αυτή τη συνθήκη.

Στο 3ο η Ακαδημία έχει αλλάξει την άμυνά της σε switching όπως και ο Ερμής. Ο Ερμής πάει περισσότερο σε ατομικές επιθέσεις, αφού έχει χαθεί προ πολλού η συγκέντρωση και το κίνητρο, ενώ η Ακαδημία πλέον είναι πολύ εύστοχη, όσο ο Ερμής χάνει καλάθια που δεν χάνονται αλλά και βολές.

Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να σχολιάσουμε. Αρκετά καλύτερη η Ακαδημία, άδειος ψυχικά και σωματικά ο Ερμής, φαίνεται να συμβιβάζεται με την ανωτερότητα του αντιπάλου του. Θεωρούμε ότι δύσκολα η Ακαδημία θα κάνει ήττα σε αυτή σειρά. Προφανώς στο δεύτερο αγώνα, περιμένουμε την αντίδραση του Ερμή, αλλά αυτή θα έχει διάρκεια ή θα ξεδιπλωθεί σε μεμονωμένα χρονικά σημεία;

Eπιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ