Ακαδημία – Ερμής: Που πρέπει να «χτυπήσουν» οι δυο ομάδες

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο τελικός των play offs της Α΄Ανδρών της Εσκανά παίζει την πρώτη του πράξη απόψε το βράδυ στην Ελευσίνα (21.00) για Ακαδημία και Ερμή Αργυρούπολης.

Προβλέψεις δεν χωράνε σε μια σειρά τελικών, αλλά θεωρητικά οι γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα. Πριν μπούμε στα τεχνικά, η έκπληξη δεν σημειώθηκε στην φάση αυτή, αφού και οι σημερινές ομάδες χτίστηκαν για αυτή τη στιγμή. Επομένως, δεν ξαφνιαζόμαστε για το εν λόγω ζευγάρι.

Στα του ματς

Η Ακαδημία τελείωσε γρήγορα τη σειρά, οπότε είχε το χρόνο να ανασυνταχθεί και να αποκτήσει τη πνευματική διαύγεια για να αναγνωρίσει τα λάθη της στην σειρά με το Πέραμα.

Η ομάδα διαθέτει στην front line ψηλούς που σουτάρουν καλά και σίγουρα θα είναι ένα από τα όπλα τους, για να τραβήξουν έξω τον ψηλό του Ερμή και να τον σημαδέψουν με αυτή την επιλογή.

Στο πλάι, στα picks οι γηπεδούχοι με τον αριστερόχειρα guard μπορούν να βρουν αντίδωτο στο παιχνίδι του Καβαλαράκη. Επίσης, είναι δεδομένο ότι θα πιέσουν πολύ το κατέβασμα της μπάλας για να φθείρουν τους δυο βασικούς χειριστές του Ερμή (Καβαλαράκη και Ραζή) ως προς τη δημιουργία και την εκτέλεση.

Tέλος, η Ακαδημία θα πρέπει να κατέβει στο γήπεδο γνωρίζοντας ότι είναι το φαβορί και πρέπει να το επιβεβαιώσει.

Από την πλευρά των φιλοξενουμένων, ο Ερμής έχει ένα πλεονέκτημα στο post game, αλλά η Ακαδημία ξέρει να στέλνει σωστές βοήθειες στο post. Ο Ερμής θα μπορούσε να επιστρατεύσει απόψε μια ζώνη 2-1-2 ή 1-3-1.

Σημαντικό στοιχείο στον αγώνα οι θέσεις των παικτών στην αδύνατη πλευρά, αλλά και η αντιμετώπιση στην πίεση διαρκείας της Ακαδημίας, στο κατέβασμα της μπάλας.  Ο Ερμής πρέπει να ανοίξει λίγο το ροτέισον και φυσικά να πάρει πράγματα από όλους τους παίκτες του.

Κλείνοντας, όλα τα παραπάνω αποτελούν μια προσέγγιση του αγώνα με βάση τα όσα έχουμε δει από τις δύο ομάδες μέχρι τώρα. Ωστόσο, κάτι που δεν προβλέπεται και δεν μπαίνει σε προβλέψεις, είναι η ψυχολογία των πρωταγωνιστών και ο βαθμός άγχους – συγκέντρωσης.

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ