Οι πραγματικοί αντίπαλοι των «Ζώηδων» δεν είναι στα παρκέ

Καθήκοντα του βασικού οργανωτή ανέλαβε ο Ζώης Καράμπελας στην χθεσινή νικηφόρα αναμέτρηση του Περιστερίου με τον Άρη και μάλιστα επιτυχώς.

Ο 19χρονος αθλητής ήταν κομβικός και κάλυψε τις εσωτερικές απουσίες της ομάδας.

Ιδιαίτερη σημασία πάντως έχουν τα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας, Αργύρης Πεδουλάκης για τον νεαρό παίκτη, ο οποίος «δεν κατάφερε να διαχειριστεί» τις προσδοκίες που ο ίδιος γέννησε με τις εμφανίσεις τους πριν δύο χρόνια.

Αναλυτικά τα λόγια του coach:

«Ο Ζώης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί αυτό που έγινε πριν δύο χρόνια, σε μια εποχή με τα media που είναι πολλά και επειδή έχουμε ανάγκη από νέα παιδιά, δεν μπόρεσε να το διαχειριστεί. Εδώ και ενάμιση μήνα έχει δουλέψει σε άλλες ταχύτητες. Διάβασε την άμυνα, την έσπασε την άμυνα, έκανε λάθη, έκανε και σωστά. Λάθη θα κάνει, δεν γίνεται να μην κάνει όταν έχει τη μπάλα και παίρνει αποφάσεις. Έκπληξη δεν είναι για μας. Αν το παιδί δουλεύει, μπορεί να είναι κομμάτι της ομάδας. Είναι παιδί που θέλει δουλειά».

Η δύσκολη πραγματικότητα

Η αλήθεια είναι πως οι συνεντεύξεις Τύπου με τον Αργύρη Πεδουλάκη θα έχουν πάντα ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αν και η μέχρι τώρα παρουσία του Περιστερίου δεν είναι η αναμενόμενη, σαν φίλοι του μπάσκετ πιστεύουμε στις ικανότητες του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος λοιδορείται αδίκως από τους «ειδικούς» του πληκτρολογίου.

Στα του Καράμπελα, ο coach ανέδειξε τον πραγματικό Γολγοθά που καλούνται να διαχειριστούν παιδιά σαν τον Ζώη στην εποχή της εικόνας. Πολλοί ήμασταν αυτοί που περιμέναμε περισσότερα από τον νεαρό αθλητή, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι οι δυσκολίες για την καθιέρωση ενός παίκτη σε κάποιο σεβαστό αγωνιστικό επίπεδο, είναι υπαρκτές και «δύσκολες».

Σε μια εποχή, που θεοποιούμε και σταυρώνουμε με την ίδια ευκολία πρόσωπα και καταστάσεις, μεγαλύτερος αντίπαλος για την ανέλιξη αυτών των παιδιών είναι η ψυχολογική διαχείριση των πεπραγμένων τους και όχι τόσο ο εκάστοτε «Καλάθης», που θα πρέπει να αντιμετωπίσουν στα παρκέ. Και για να μην παρεξηγηθούμε, η συγκεκριμένη παρομοίωση είναι υπερβολική αλλά αντίστοιχη της προσωπικής μας θεωρίας περί ιεράρχησης των εμποδίων.

Επειδή όμως ζούμε το τώρα, ας ευχηθούμε στο παιδί να έχει σταθερή και ανοδική πορεία και στους προπονητές των «Ζώηδων» να συνειδητοποιήσουν την πραγματική σημασία τους λειτουργήματος που επιτελούν…

Τέλος, ο τρόπος που μίλησε και η συστολή που έδειξε κατά την διάρκεια των δηλώσεών του στην κάμερα της ΕΡΤ 3, δημιουργεί τεράστια αισιοδοξία ότι ο συγκεκριμένος παίκτης έχει στην φαρέτρα του ένα μεγάλο όπλο. «Επιθετική» ταπεινότητα, σεβασμό και δίψα.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ