Αποκλειστικό της ΕΣΚΑΝΑ στο The Momentum: Με αυτές τις προϋποθέσεις θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα

Το χρονικό διάστημα της απουσίας των αθλητών από τα γήπεδα όλο και μεγαλώνει, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα στην χώρα δεν είναι στα επιθυμητά επίπεδα.

Η πλευρά των αθλητών από τις εθνικές κατηγορίες και τις τοπικές Ενώσεις αγωνιά και αναμένει διακαώς την χαρμόσυνη είδηση περί επιστροφής στους αγωνιστικούς χώρους.

Το «The Momentum» ήρθε σε επικοινωνία με τον Γενικό Γραμματέα και Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ, κ. Γ. Νικολάκη, για να διερευνήσει το εν λόγω μέτωπο και τα σχέδια σε περίπτωση επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ένωσης.

«Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι προηγείται η υγεία των αθλητών, των παραγόντων και μετά των πρωταθλημάτων» ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Νικολάκη.

Στη συνέχεια, το ανώτατο στέλεχος της ΕΣΚΑΝΑ διευκρίνισε ότι: «Περιμένουμε το πράσινο φως της πολιτείας και τις αναλυτικές οδηγίες για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Από την πλευρά μας, θα ζητήσουμε από τους αρμόδιους φορείς να καλύψουν οποιοδήποτε κόστος προκύψει από τις οδηγίες που θα δώσει ο ΕΟΔΥ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οικονομικά τα σωματεία. Να σημειωθεί μάλιστα, ότι ούτε εμείς ως Ένωση αλλά ούτε και οι περισσότερες ομάδες έχουν την δυνατότητα να σηκώσουν ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος».

Στην ερώτησή μας περί κατάρτισης σχεδίου για επιστροφή στην δράση, ο κ. Νικολάκης ήταν σαφής. «Τα πλάνα εξαρτώνται άμεσα από τις ημερομηνίες. Είχαμε ένα plan A και B, που αφορούσε την ολοκλήρωση ενός γύρου και στη συνέχεια play-offs (1-6) και play outs. Από ότι φαίνεται όμως αυτό είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στην παρούσα φάση με την υφιστάμενη επιδημιολογική κατάσταση. Επομένως, εξετάζουμε plan C, το οποίο θα συζητηθεί εκτενώς, με έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, όταν η πολιτεία και η ΕΟΚ δώσουν τη συγκατάθεσή τους για επανέναρξη. Στην συνέχεια  θα αναρτήσουμε την εν λόγω απόφαση στο site της ΕΣΚΑΝΑ και θα ζητήσουμε τις προτάσεις των ομάδων για τον τρόπο συνέχισης των πρωταθλημάτων» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το χρονικό διάστημα που θα δοθεί στις ομάδες για ενδεχόμενη προετοιμασία, «θα πρόκειται τουλάχιστον για τρεις εβδομάδες».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here