Η ειλικρίνεια του ερασιτεχνικού αθλητισμού

Δύο ακόμη αθλητές ανοίγουν την καρδιά τους στο «The Momentum» και μοιράζονται τις σκέψεις του για την επικαιρότητα της αποχής των αθλητών από τους αγωνιστικούς χώρους.

Πρόκειται για τους Δ. Καραδολάμη και Δ. Κατωπόδη που αγωνίζονται στον Ήφαιστο Αιγιαλείας και Ακράτα αντίστοιχα. Αναπτύσσουν λόγο με επιχειρήματα, αλήθεια και περίσσια ειλικρίνεια.

Δημήτρης Καραδολάμης (Ήφαιστος/Aχιλλέας Αιγιαλείας)

Προσπαθώ 4 μέρες την εβδομάδα να κάνω κάτι μέσα στην μέρα είτε λέγεται τρέξιμο ή κάποιες ασκήσεις με αλτήρες στο σπίτι.

Πιστεύω ότι δεν αντικαθιστά με τίποτα την προπόνηση στο γήπεδο αλλά τουλάχιστον μένει σε μια λειτουργία το σώμα όλων των αθλητών αυτήν την εποχή.

Αν θέλουμε να λέμε αλήθειες πιστεύω ότι ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ θα περάσει δύσκολα τα επόμενα χρόνια. Από Α2 και κάτω δεν υπάρχουν κατηγορίες, θα υπάρχουν μόνο σωματεία και αθλητές που δουλεύουν σοβαρά.

Δημήτρης Κατωπόδης (Ακράτα)

Για άλλη μια φορά λοιπόν, αντιμέτωποι με τον covid 19 , σε όλα τα επίπεδα. Θέματα υγείας , οικονομικός μαρασμός ,ψυχικές διαταραχές έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα και όλοι προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε. Προέχει η υγεία και εύχομαι όλοι να είμαστε καλά με αυτούς που αγαπάμε.

Το μπασκετάκι για μας  που χρόνια τώρα είναι τρόπος ζωής σταμάτησε και πάλι κάνοντας μας για δεύτερη φορά να βγούμε στους δρόμους για «μαραθώνιο».

Δυστυχώς δεν υπήρχε σχέδιο σε τίποτα για το δεύτερο αυτό κύμα που ήταν σίγουρο πως θα ερχόταν. Γυμνός λοιπόν και ο αθλητισμός αργοπεθαίνει μαζί με όλους τους άλλους τομείς της ζωής μας.

Ακούω δεξιά και αριστερά προτάσεις για επανέναρξη πρωταθλημάτων που τα περισσότερα βέβαια είναι πρακτικά και οικονομικά ανεφάρμοστα. Απλά λέγονται για το θεαθήναι.

Το ζητούμενο για μένα προσωπικά δεν είναι αν θα ξεκινήσουμε. Η εκ θεμελίων αναδιάρθρωση του αθλητισμού σε εντελώς διαφορετικά πλαίσια είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική. Άλλο ένα πασάλειμμα όπως έγινε το καλοκαίρι απλώς θα κρύψει τα προβλήματα για άλλη μια φορά.

Για εξυγίανση , ασφάλεια και όχι μαύρο χρήμα ούτε λόγος…Δύσκολα κομμάτια αυτά…Ας δούμε τι συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού και ας το αντιγράψουμε…Ευτυχώς τόσους Έλληνες με εμπειρία από ξένα πρωταθλήματα έχουμε που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Δεν είναι κακό να δούμε πως λειτουργούν και να το κάνουμε και εμείς. Αλλά όλα αυτά έχουν συνέπειες που αμφιβάλω αν τα μεγάλα κεφάλια θέλουν να αντιμετωπίσουν. Οπότε… μια απ τα ίδια…

Εύχομαι να περάσει όλο αυτό με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες, γιατί γύρω μας πεθαίνει κόσμος και η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ όλα. Δυστυχώς, ο αθλητισμός και το μπάσκετ ειδικότερα θα προχωρήσουν μόνο με γενναίες αλλαγές στο υπάρχον σύστημα.

Χρόνια πολλά και υγεία σε όλο το κόσμο!!!

Στέλνω 6 και βγαίνω στο δρόμο….ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!!! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ