Φωνή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Η παράταση του lockdown στον αθλητισμό έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις από το αναμενόμενο. Αποτέλεσμα αυτής της πρωτόγνωρης ιστορίας, είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός να μην αναπνέει και το μέλλον περί επανέναρξης των αγωνιστικών δραστηριοτήτων να είναι νεφελώδες.

Δεδομένου ότι μπάσκετ δεν είναι μόνο η Α1 και η Ευρωλίγκα, αλλά και άλλες κατηγορίες όπως η Α2, η Β, Γ Εθνική και τα τοπικά, δύο αθλητές ανοίγουν την καρδιά τους στο «The Momentum.gr» και εκφράζουν τις σκέψεις τους για την τωρινή και άβολη πραγματικότητα.

Ο λόγος λοιπόν στον Γιώργο Λάππα, που αγωνίζεται με τα χρώματα του Έσπερου Λαμίας για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και στον Στέλιο Καλεμτζάκη, που προσφέρει τις αγωνιστικές του υπηρεσίες στον Αστέρα Αγ. Δημητρίου για το πρωτάθλημα της Α’ Εσκανά.
Γιώργος Λάππας (Έσπερος Λαμίας)

Σε καμία άλλη ομάδα της Ευρώπης δε συμβαίνει αυτό. Η κυβέρνηση έχει αφήσει στο άγνωστο τον περισσότερο κόσμο, μέσα σε αυτούς και τους αθλητές.

Με πρόχειρους απολογισμούς βρίσκονται στην αβεβαιότητα πάνω από 2.000 αθλητές χωρίς να βάζουμε μετά τους προπονητές γυμναστές κτλ. Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι Κύριοι ότι δεν είμαστε ρομπότ να ξεκινάμε και να σταματάμε όποτε αυτοί επιλέγουν.

Όπως προσπαθούν να μην κινδυνεύσουμε από τον κορονωϊό, έτσι πρέπει να προνοήσουν και για πιθανούς τραυματισμούς λόγω της μεγάλης απουσίας.

Και επειδή αυτό που έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε για επάγγελμα, το κάνουμε επειδή το αγαπάμε και το προστατεύουμε για να μη το χάσουμε, πρέπει να γνωρίζουν ότι προστατευόσαστε περισσότερο από όσο πιστεύουν. Μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε λεπροί και δακτυλοδεικτούμενοι για κάτι τόσο υγιές, κάτι που μας έχει χαρίσει τόσες όμορφες στιγμές και νίκες στη χώρα μας. Κύριοι δυστυχώς αποτύχατε για ακόμη μια φορά».

Στέλιος Καλεμτζάκης (Αστέρας Αγ. Δημητρίου)

Η καραντίνα μπήκε για δεύτερη φορά στην ζωή μας και ειδικά για το μπάσκετ είναι πολύ κακή εξέλιξη. Έχει επηρεάσει πάρα πολύ τον αθλητισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να προπονηθούμε ούτε καν σε ανοιχτούς χώρους.

Το μόνο που κάνουμε είναι λίγο περπάτημα και ίσως ατομικά ο καθένας τρέξιμο! Ελπίζουμε να σταματήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα όλο αυτό και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα μας.

Επιμέλεια έρευνας: Δημήτρης Κατωπόδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here