Υπάρχει (Ζ)ωή ακόμη στο μπάσκετ;

Σαν αχτίδα φωτός εμφανίστηκε στην μαύρη ελληνική μπασκετική μας καθημερινότητα, ο 18χρονος παίκτης του Περιστερίου, Ζώης Καράμπελας.Ο νεαρός ταλαντούχος αθλητής άδραξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του, επιδεικνύοντας τις σπάνιες για την ηλικία του μπασκετικές του ικανότητες.

Αναμφισβήτητα, με αφορμή τα όσα έχουν λάβει χώρα στα ελληνικά μπασκετικά δρώμενα της, ο Ζώης μας ξαναέδωσε ζωή. Κόντρα στις πεπατημένες οδούς με τους ξένους και τους κοινοτικούς αμφιβόλου ποιότητας, ο Αργύρης Πεδουλάκης είναι ο υπεύθυνος για την ευχάριστη και υγιή εικόνα που μας χάρισε με τη ηγετική παρουσία του νεαρού παίκτη.

Οι εμφανίσεις του κόντρα στον Παναθηναϊκό και ο εκνευρισμός του Καλάθη, είναι το μεγάλο παράσημο του νεαρού παίκτη για τον ανηφορικό δρόμο που καλείται να ανέβει.

Το μείζον στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι η αντίστοιχη συνέπεια που καλείται να παρουσιάσει, καθώς αυτό θεωρείται δεδομένο. Το θέμα, είναι να να υπάρξουν και άλλοι Ζώηδες στην μπασκετική πραγματικότητα της χώρας μας.

Δυστυχώς η ανάδειξη νέων ταλέντων αποτελεί την χρόνια και κουραστική άποψη όλων που σπανίως βρίσκει εφαρμογή. Ο Ζώης έρχεται να μας (ξανα)υπενθυμίσει ότι η ευκαιρία και η ανάδειξη θέλουν δύο για να ζευγαρώσουν.

Δεν αρκεί μόνο του ταλέντο του παίκτη αλλά και η διάθεση του προπονητή να πάρει και να θυσιάσει πράγματα με απώτερο στόχο το μακροπρόθεσμο κέρδος και καλό της ομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here