Των ΑΦΜ… ιστορίες

Πραγματικά, κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων με το καλοκαίρι να θεωρείται η περίοδος που παίζεται το άλλο μπάσκετ. Αυτό των ΑΦΜ.

Δυστυχώς, η αγορά ΑΦΜ και η αβεβαιότητα γύρω από τις ομάδες που απαρτίζουν τις εθνικές κατηγορίες, με πρώτη την Basket League, που αποτελεί και την βιτρίνα του αθλήματος, αποτελούν τα trends της τρέχουσας περιόδου.

Τελευταία αφορμή για τα συγκεκριμένα λόγια αποτελεί η φημολογούμενη απόφαση του Χολαργού να μην κατέβει στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Το ΑΦΜ του συλλόγου θα το πάρει το Λαύριο και μαζί την θέση του στη Basket League.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χολαργός ήταν νεοφώτιστος την σεζόν 2018/19 στη Basket League, κάτι που δεν τον εμπόδισε ωστόσο να κάνει μία εξαιρετική πορεία, κατακτώντας την 8η θέση. Απεναντίας, το Λαύριο τερμάτισε στην 13η θέση και υποβιβάστηκε, αφού την τελευταία αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δεν κατέβηκε στον αγώνα με την Κύμη, με αποτέλεσμα η ομάδα της Εύβοιας να πάρει τη νίκη στα χαρτιά με 20-0 και να παραμείνει στην κατηγορία.

Λόγω όμως του ότι τα καλοκαιρινά σενάρια διαδέχονται το ένα το άλλο και καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες νέων ιστοριών, η αναφορά του άρθρου γνώμης δεν έχει σκοπό να θίξει Λαύριο και Χολαργό. Μπορεί η συγκεκριμένη είδηση να μην επιβεβαιωθεί και να πέσει στο κενό. Ωστόσο, η τακτική των ΑΦΜ θα είναι ο κοινός παρανομαστής στα καλοκαιρινά τερτίπια των ομάδων.

Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα γεγονότα υποβαθμίζουν ακόμη περισσότερο το ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο έχει χάσει την αξιοπιστία του και την αίγλη του παρελθόντος. Έχουμε περάσει στην απέναντι όχθη, αυτή που δεν έχει παρκέ και ιδρώτα, αλλά χαρτιά, λεφτά και βραχυπρόθεσμα θέλω και γούστα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ