Ο άγνωστος Ολυμπιακός, το τραίνο με «άγνωστο προορισμό»

Γράφει ο coach Τζαννής Γιάννης Αδάμ

Εάν έγραφα αυτό το άρθρο λίγο καιρό πριν ο τίτλος θα ήταν «Ολυμπιακός το τραίνο της μεγάλης φυγής» εμπνεόμενος από τη ταινία με το ομώνυμο τίτλο. Το τραίνο που οδηγούνταν ανεξέλεγκτα με υπερβολική τα ταχύτητα στο γκρεμό. Τα πάντα οδηγούσαν νομοτελειακά εκεί… στο γκρεμό. Μη κουράσω υπεραναλυμενο (Αποτυχία μοντέλου Μπλατ, Ανικανότητα Κεζμουρα, Κακοί διοικητικοί χειρισμοί, Τραυματισμοί κα..)

Πάνω από όλα απουσία σχεδιασμού προγραμματισμού και αποτελεσματικών διορθωτικών κινήσεων. Όλα αυτά μέχρι τον αγώνα εναντίον της Μακάμπι.

Εκεί υπήρξε προπονητική παρέμβαση  και πλάνο που υπηρετήθηκε αναγκάζοντας τη Μακάμπι σε κακή  εμφάνιση. Η συμπαγής άμυνα την οδήγησε σε λάθη και αστοχία μειώνοντας τους μέσους όρους της σχεδόν σε όλους τους τομείς της.

Κατάφερε να κερδίσει ξεκάθαρα από τη προσωπικότητα και το  ειδικό βάρος παικτών της εκμεταλλευόμενοι κραυγαλέα λάθη παικτών του Ολυμπιακού που οι “ώμοι τους δεν άντεξαν” την αξία και ανταποδοτικότητα αυτής της διαφαινόμενης τεράστιας νίκης.

Στη συγκεκριμένη ομάδα του Ολυμπιακού  μόνο 2 αθλητές είχαν αυτή την ικανότητα και εμπειρία.. Πρίντεζης και Παπανικολάου. Όμως μέσα στο γήπεδο παρουσιάστηκε επιτέλους μια ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ (και μάλιστα χωρίς Μιλουτίνοφ Σπανούλη) και με ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.

Τώρα μένει να σταθεροποιηθεί… και η σύνθεση… για να δουλέψουν (στενά τα περιθώρια όμως) έτσι ώστε Το τραίνο να φτάσει στον άγνωστο προορισμό του..»

Τζαννής Γιάννης Αδάμ
Head Coach Basketball

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here