Κύπελλο Εσκανά: Νέο «φονικό» στο Κερατσίνι – Τι πρέπει να καταλάβουν οι μικροί «παικταράδες»

Συνέχεια στους αποκλεισμούς των μεγάλων έδωσε ο Φάρος Κερατσινίου μετά την επικράτησή του επί της Ευρυάλης για τον θεσμό του Κυπέλλου της Ένωσης.

Οι γηπεδούχοι αγωνίζονται στην Γ΄Εσκανά και κέρδισαν την Ευρυάλη που θεωρείται και είναι από τις σοβαρές και καλές ομάδες της Α΄Κατηγορίας.

Έχουμε πει πολλάκις ότι το κίνητρο και ο εγωϊσμός έχουν διαφορετικό βάρος, όταν αιωρείται το αίσθημα του αγωνιστικά κατώτερου. Πολλά τα παραδείγματα τέτοιων περιπτώσεων, με την δουλειά του προπονητή να είναι εύκολη, όταν οι στρατιώτες του καλούνται να ανατρέψουν την θεωρητική υποτίμηση προς το πρόσωπό τους.

Το νέο ζήτημα στο τραπέζι

Παράλληλα, το χθεσινό αποτέλεσμα μας δίνει το περιθώριο να προβληματιστούμε και σε ένα άλλο ζήτημα, που αφορά τους νεαρούς αθλητές. Αλίμονο, αν περνούν τα γεγονότα, οι χρονιές και οι επιδόσεις ομάδων και παικτών, χωρίς να σταθούμε σε αυτά και να τα συζητήσουμε. Δυστυχώς, ο χρόνος περνά και δεν αφιερώνουμε τον κατάλληλο ποιοτικό χρόνο για να κάνουμε την αυτοκριτική και να συνειδητοποιήσουμε το αποτύπωμα που αφήνουμε ως μονάδες στο γενικό σύνολο μιας ομάδας.

Οκ, πλατιάσαμε! Επί του προκειμένου, ο Φάρος, η Ακαδημία Νοτίων Προαστίων, η Προοδευτική, η Νέα Πέραμος έδωσαν ένα ωραίο μάθημα. Όχι στους αντιπάλους τους, αλλά στους νεαρούς αθλητές, που τα καλοκαίρια αναζητούν ομάδες και χωρίς να έχουν δείξει κάτι, υποτιμούν τόσο εύκολα τις χαμηλές κατηγορίες.

Συνηθισμένο φαινόμενο, με την φράση «Εγώ δεν παίζω Β’» να είναι η κλασική φράση των αλαζόνων. Σεβόμαστε τις επιθυμίες του καθενός, αλλά η εστίαση στην τελική ευθεία είναι πιο σημαντική από μια βραχυπρόθεσμη σεζόν σε ένα μετέωρο κλίμα εμπιστοσύνης. Αυτό που θέλουμε να υπογραμμίσουμε, είναι ότι ομάδες χαμηλότερων κατηγοριών ίσως μπορούν να δείξουν ανοχή στα λάθη και η αγωνιστική βελτίωση δεν θα αργήσει να έρθει.

Προφανώς και δεν μπορούν να είναι όλoι πρωταγωνιστές και να έχουν θέση για δεύτερο ρόλο στην Α΄Κατηγορία. Η εν λόγω διατύπωση έχει βάση, αλλά εμείς στοχεύουμε σε ένα συγκεκριμένο target group παικτών, που μιλάνε πολύ και έχουν αέρα πρωταγωνιστών με πολλά κιλά μπάσκετ, «χωρίς έργα και πολλές ημέρες».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

Πηγή βίντεο:Basketoupoli

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ