Γ. Παπαδογιάννης (Κορωνίς Λυγουριού): Στην 2η αγωνιστική κατάλαβα τη δυναμική της ομάδας – Του χρόνου δεν θα είμαστε περαστικοί

Τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε στην Α2 κατηγορία της ΕΣΚΑΚ, η ομάδα μπάσκετ της «Κορωνίδας»  Λυγουριού. Το «The Momentum.gr»εστιάζοντας στους εκφραστές του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ήρθε σε επικοινωνία με τους ανθρώπους της ομάδας, προκειμένου να αφουγκραστούμε το κλίμα του συλλόγου και τις προεκτάσεις αυτής της ανόδου σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Ο πρόεδρος της Κορωνίδας Λυγουριού (ΕΣΚΑΚ), Γιώργος Παπαδογιάννης και ο καπετάνιος της ομάδας, Βαγγέλης Λαλογιάννης μιλούν για το φετινό τους επίτευγμα.

Πρόεδρε, η  άνοδος ήταν αυτοσκοπός ή  προέκυψε στην πορεία;

Για μένα η άνοδος ήταν σκοπός από την πρώτη μέρα. Ήταν το πρώτο πράγμα που ζήτησα από τον coach, όταν είδα την ανατροπή που κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας και κερδίσαμε . Εκεί κατάλαβα την δυναμική της ομάδας.

Τα δικά σας συναισθήματα για αυτή την επιτυχία

Τα δικά μου συναισθήματα είναι απερίγραπτα για αυτή την επιτυχία που κάναμε και το λέω αυτό γιατί έχω ζήσει την κάθε στιγμή της προπόνησης, του αγώνα, της έντασης της χαράς, του πανηγυρισμού και όλων αυτών των  πραγμάτων που σου χαρίζει το γήπεδο. Δεν έλειψα ούτε μια στιγμή από κοντά τούς ούτε από τους παίκτες ούτε από τον προπονητή και στο τέλος ήρθε η στιγμή της δικαίωσης.

Μπορεί η ομάδα να στηριχτεί στα δικά της παιδιά αποκλειστικά στην Α Κατηγορία;

Η ομάδα όλα αυτά τα χρόνια στηρίζεται κατά κύριο λόγο από παιδιά της περιοχής και αυτό είναι προς τιμήν τούς.Φέτος όμως είχαμε δύο τρεις προσθήκες όπως ήταν η θέση του play maker και η θέση των ψηλών.

Για του χρόνου σίγουρα θα ενισχύσουμε την ρακέτα μας με κάποιους ψηλούς και την θέση του «1», γιατί όπως ξέρουμε η χρονιά που θα έρθει είναι μια από τις πιο σκληρές και ανταγωνιστικές της Α΄Κατηγορίας. Και εμείς δεν θέλουμε να είμαστε περαστικοί…

Πώς ορίζετε εσείς προσωπικά την επιτυχία στο μπάσκετ;

Η επιτυχία για μένα περικλείεται στην λέξη ομαδικότητα, γιατί χωρίς αυτή δεν μπορούν να τεθούν στόχοι.

Η περιοχή αγαπά τον αθλητισμό;

Η περιοχή αγαπά όντως τον αθλητισμό και αυτό το έχουμε δείξει με το ποσοστό παιδιών που έχουμε στις ακαδημίες μας σε διάφορες ηλικίες.Επίσης αν βάλουμε αριθμούς θα δούμε ότι κάθε χρόνο το ποσοστό ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται ότι το προπονητικό team κάνει δουλειά.

B. Λαλογιάννης (coach): Πετύχαμε στο πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών

Τα δικά σου συναισθήματα για αυτή τη διάκριση

Τα συναισθήματα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι πολλά. Μεγάλη ευτυχία και ικανοποίηση που επιτύχαμε τον στόχο μας και ανταμείφθηκαν έτσι οι κόποι όλης της χρονιάς. Είμαι πολύ χαρούμενος για τους παίκτες μου και τις θυσίες που έκαναν αλλά και την διοίκηση που ήταν διαρκώς δίπλα μας σε κάθε προπόνηση. Πιστεύω πως δώσαμε χαρά και περηφάνια στον κόσμο μας που γέμιζε το γήπεδο για να μας υποστηρίξει.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν ανταγωνιστικό;

Νομίζω την φετινή χρονιά το πρωτάθλημα ήταν το πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών. Τέσσερις ομάδες πάλεψαν για την κατάκτηση της πρώτης θέσης  και όπως λένε η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στον νικητή

Θεωρητικά υπάρχουν παίκτες στο μυαλό σου που θα τους κάνεις κρούση το προσεχες καλοκαίρι;

Tις επόμενες ημέρες θα μιλήσουμε με την διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας μας. Εφόσον συνεχίσουμε και την νέα χρονιά θα κάνουμε  μαζί το σχεδιασμό και το πλάνο. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες στο μυαλό μου αλλά είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ