Η Β΄Εσκανά «φόρεσε» τα γυαλιά στις ομάδες της Α΄

Της έκπληξης… το «κάγκελο» έγινε στο Κύπελλο της Εσκανά, με τις προκρίσεις να έχουν έντονο το άρωμα της Β΄Ανδρών.

Στα προημιτελικά της διοργάνωσης προκρίθηκαν η Ακαδημία Νοτίων Προαστίων, η Νέα Πέραμος και η Προοδευτική. Ανυποψίαστα «θύματά» τους ο Ερμής Αργυρούπολης, το Ρέντη και τα Ταταύλα.

Μόνο η Ακαδημία Ελευσίνας στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, επικρατώντας της Βάρης.

Τι δείχνουν αυτά τα αποτελέσματα

Είναι αναμφισβήτητα μια εξέλιξη πραγμάτων που δεν μας εκπλήσσει. Όχι γιατί, οι θεωρητικά ανώτερες ομάδες της Α΄είναι μέτριες ή κακές. Απλά, το κίνητρο των και πάλι θεωρητικά υποδεέστερων είναι στον υπερθετικό βαθμό.

Επίσης, οι διαφορές στις δύο κατηγορίες δεν είναι τρομακτικές, δεδομένου ότι η πρώτη 5αδα της Β΄ μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες της Α΄. Η συντήρηση ανταγωνιστικού χαρακτήρα δεν είναι ένα αμελητέο δεδομένο. Όταν όμως, ο ανταγωνισμός μεταφράζεται σε νίκη, τότε αναδεικνύεται ένα άλλο στοιχείο, που είναι άξιο σχολιασμού και αφορά τους προπονητές.

Τι εννοούμε. Οι προπονητές οφείλουν να προετοιμάζουν ακόμη περισσότερο τους παίκτες τους για τέτοιου είδους μάχες. Η προετοιμασία της Ακαδημίας, της Περάμου αλλά και της Προοδευτικής είναι πολλή εύκολη. Αυτό γιατί οι παίκτες θέλουν να αποδείξουν πράγματα και ο μπασκετικός εγωισμός τίθεται στο επίκεντρο του μυαλού τους, με αποτέλεσμα οι προπονητικές οδηγίες να είναι απλά συμπληρωματικές.

Είναι μια ξεκάθαρη μπασκετική συνθήκη που συναντάμε κάθε χρόνο σε όλα τα αθλήματα και ύστερα γινόμαστε μάρτυρες των κλασικών κλισέ περί εκπλήξεων. Η επιτυχία λοιπόν κρίνεται στα ραντάρ των υποψιών..

Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

Πηγή φωτογραφίας: Ερμής Αργυρούπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ