Κορωνοϊός και πρωταγωνιστές της ΕΣΚΑΝΑ – Φάκελος: Φιλία Περάματος

«Φυλακισμένοι» στα κλουβιά τους οι πρωταγωνιστές της ΕΣΚΑΝΑ, με τον κορωνοϊό να έχει σκεπάσει τα πάντα. Όπως γίνεται αντιληπτό, η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ τίθεται εν αμφιβόλω.

Αυτό όμως που δεν χωρά αντίλογο είναι η δίψα των πρωταγωνιστών για μπάσκετ και κουβέντα. Για να μην ξεσκουριάσουμε τελείως λοιπόν, το «TheMomentum.gr» κάνει βόλτα στα σπίτια των ομάδων και μεταφέρει το ξεχασμένο αγωνιστικό κλίμα.

Στο επίκεντρο σήμερα, η Φιλία Περάματος με τους να απαντούν!

Ερωτήσεις:

1. Πως αντιμετωπίζεις τον κορωνοϊό;

2. Γυμνάζεσαι καθόλου – Έχεις πάρει κιλά;

3. Τι θα πρότεινες στην ΕΣΚΑΝΑ για τη συνέχεια ή όχι του πρωταθλήματος;

4. Η πορεία της ομάδας σου είναι αντίστοιχη των στόχων που θέσατε το καλοκαίρι;

5.Αγαπημένος σου συμπαίκτης

6. Αγαπημένος σου προπονητής

7. Καλύτερος αντίπαλος

8. Πιο αντιπαθής αντίπαλος

9. Η καλύτερή σου χρονιά (απόδοση-κλίμα)

Γιάννης Βελισσαράκος

1. Είμαι από τους τυχερούς που δεν έχουν σταματήσει να εργάζονται οπότε αντιμετωπίζω πολύ ψύχραιμα την κατάσταση . Σίγουρα χρειάζεται υπομονή και να κρατάμε όλοι μας τα απαραίτητα μέτρα για να τελειώσει αυτό όσο πιο σύντομα γίνεται .

2. Προσπαθώ να κρατάω τον εαυτό μου στην ίδια φυσική κατάσταση που ήταν μέχρι να σταματήσει το πρωτάθλημα . Επειδή όπως προανέφερα ακόμη εργάζομαι είναι πολύ εύκολο για μένα να μην ξεφύγω από τον στόχο μου και να διατηρήσω τα κιλά μου .

3. Δεν θεωρώ πως υπάρχει αρκετός χρόνος για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος . Πιστεύω ότι μέσω της οριστικής διακοπής θα υπάρξουν ομάδες που θα αδικηθούν όμως καταλαβαίνω και την πλευρά της διοργανώτριας αρχής διότι η κατάσταση που έχει κληθεί να αντιμετωπίσει είναι πρωτόγνωρη

4. Το ξεκίνημα της φετινής σεζόν δεν ήταν ιδανικό για μας . Στην πορεία βρήκαμε τον ρυθμό και τους ρόλους μας με αποτέλεσμα να έχουμε συνεχώς ανοδική πορεία και κάθε μέρα να πλησιάζουμε τους στόχους μας

5. Είμαι αρκετά τυχερός και έχω βρεθεί συμπαίκτης μαζί με τους δύο από τους τρείς κουμπάρους μου , Μπίρμπα Νεκτάριο και Καρτζόγλου Γιάννη όποτε είναι οι αγαπημένοι μου . Ακόμα τρείς που θα ήθελα να αναφέρω γιατί έχουμε αποκτήσει ξεχωριστή φιλία με τα χρόνια εντός και εκτός παρκέ είναι ο Χατζής Δημήτρης , ο Βαρδάλος Ηλίας και ο Καλούδης Πέτρος .Και τέλος δύο ακόμη παιδιά που έχω ξεχωρίσει είναι από την τωρινή μου ομάδα ο Σπύρος Χαραλαμπίδης και το πουλέν μου ο Μάνος Σπυρίδωνος .

6. Μεγαλύτερος Δάσκαλος και Προπονητής για μένα είναι φυσικά ο αδερφός μου Αλέξανδρος Βελισσαράκος .Είναι αυτός που μου έμαθε να καταλαβαίνω το παιχνίδι και που με έκανε να το αγαπήσω τόσο . Άριστη σχέση και σε μεγάλη εκτίμηση έχω φυσικά και τον προπονητή μου τα τελευταία τέσσερα χρόνια Μάνο Παπαδόπουλο . Άλλαξε το νόημα των λέξεων <<στηρίζω>> και <<πιστεύω>>.

7. Ο πιο δύσκολος και καλύτερος παίκτης που έχω αντιμετωπίσει είναι ο κάτοχος Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό Βαγγέλης Βουρτζούμης . Δεν μπορούσες να τον σταματήσεις με τίποτα.

8. Δεν έχω στο μυαλό μου κάποιον .

9. Δυο χρονιές έχω ξεχωρίσει με πρώτη την χρονιά του 2015 στο Α.Σ. Πέρα που μας βρήκε στην καλύτερη βαθμολογική θέση που είχε ο σύλλογος μέχρι εκείνη την χρονιά και ακόμα την φετινή σεζόν γιατί έχουμε καταφέρει να δέσουμε σαν ομάδα και επικρατεί εξαιρετικό κλίμα όπου μας βρίσκει να περνάμε χρόνο εντός και εκτός παρκέ όλοι μαζί

Γιάννης Καρτζόγλου

1.Ο κορονοϊός και τα μέτρα που μας έχουν επιβληθεί έχουν επηρεάσει τη ζωή όλων μας. Στη δική μου περίπτωση μένω σπίτι όσο μου το επιτρέπει η εργασία μου, που συνεχίζεται κανονικά.

2.Σίγουρα η έλλειψη προπονήσεων έχει επηρεάσει τη φυσική μου κατάσταση, ωστόσο, λόγω της εργασίας μου η οποία είναι χειρωνακτική δεν έχει αλλάξει το σώμα μου.

3.Θα ήταν κρίμα να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα, κυρίως για τις διοικήσεις των ομάδων οι οποίοι έχουν σπαταλήσει τα χρήματά τους… και δευτερευόντως για τους κόπους των αθλητών. Το πιο σημαντικό όμως είναι υγεία όλων και για αυτό θα πρέπει να πάμε σύμφωνα με την εξέλιξη του ιού, που θα καθορίσει αν είναι σωστό να αρχίσει ή όχι ξανά το πρωτάθλημα.

4.Στην αρχή του πρωταθλήματος αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες μέχρι να βρει ο καθένας το ρόλο του. Μετά από απανωτές ήττες, όμως, η προσήλωση στο στόχο και το καλό κλίμα των αποδυτηρίων βοήθησε να κάνουμε κάποιες συνεχόμενες νίκες και να ξεφύγουμε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

5.Ο αγαπημένος μου συμπαίκτης δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον κουμπάρο μου, το Γιάννη Βελισσαράκο, με τον οποίο παίζουμε μαζί τα τελευταία έξι χρόνια. Θα ήταν άδικο να μην συμπεριλάβω μέσα στους αγαπημένους από τη φετινή χρονιά το “θηρίο” Σπύρο Χαραλαμπίδη και τον Φάνη Τσικουρα… Όπως επίσης και τους Πέτρο Καλουδη, Ηλία Βαρδαλο και Νεκτάριο Μπιρμπα.

6.Ο αγαπημένος μου προπονητής είναι ο νυν προπονητής μου Μανώλης Παπαδόπουλος, που εδώ και τέσσερα χρόνια έχουμε περάσει πολλές λύπες και άλλες τόσες χάρες μαζί.

7. Ο καλύτερος αντίπαλος που μου έρχεται κατευθείαν στο μυαλό είναι ο Θανάσης Αντετοκουμπο όταν έπαιζε στον Φιλαθλητικό.

8. Δεν έχω αντιπαθήσει κάποιον αντίπαλο μου, το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι και όλοι έτσι πρέπει να το βλέπουμε, ότι γίνεται στο παρκέ, μένει εκεί.

9. Δύο χρονιές θα μου μείνουν αξέχαστες η σεζόν 2015-2016 όπου έπαιζα. Δύο χρονιές που θα μου μείνουν αξέχαστες η σεζόν 2015-2016 όπου έπαιζα στο Πέρα και όλα τα παιδιά είχαμε γίνει μία παρέα εντός κι εκτός γηπέδου. Όπως επίσης και η φετινή χρονιά 2019-2020 είναι εξίσου καλή και ξεχωριστή. Όσο για την απόδοσή μου κάθε χρονιά είναι διαφορετική και προσπαθώ να δίνω το 100% του εαυτού μου.

Σπύρος Χαραλαμπίδης

1.Δεν κάνω κάτι διαφορετικό από όλο τον υπόλοιπο κόσμο, μένω σπίτι. Δεν υπάρχουν επιλογές (πέραν αυτών του Netflix!!) επομένως για το καλό όλων μας πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή, να ακούμε μόνο τους ειδικούς και να περιμένουμε.

2. Γυμνάζομαι όσο γίνεται κάθε μέρα με τα βασικά μέσα στο σπίτι και σιγά σιγά ανακαλύπτω τι μπορείς να κάνεις στο σπίτι που ούτε περνούσε από το μυαλό μου. Όσο για τα κιλά μου, δεν είναι θέμα για μένα, είμαι από αυτούς που προσπαθούν να μην χάσουν!!

3. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη και θα είναι για καιρό. Εγώ σίγουρα θέλω να παίξω, θέλω να βρεθώ ξανά στους ρυθμούς του πρωταθλήματος αλλά δεν μπορώ να κάνω οποιαδήποτε πρόταση γιατί νομίζω ότι τελικά δεν θα υπάρξει ο χρόνος που χρειάζεται για τίποτα, ούτε για την προετοιμασία των αθλητών, ούτε για την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων.

4. Ο στόχος της ομάδας είναι κάθε χρόνο να κάνει το βήμα παραπάνω. Η ομάδα είναι σαφέστατα καλύτερη από πέρσι και παρότι δεν ξεκινήσαμε την χρονιά όπως θα έπρεπε πλέον είμαστε στη μέση της βαθμολογίας με το βλέμμα πάντα προς τα πάνω. Σε γενικές γραμμές λοιπόν θα έλεγα ότι βρεθήκαμε κάποια στιγμή εκτός στόχων αλλά στρίψαμε το καράβι και πλέον πλέουμε σωστά.

5. Φέτος βρεθήκαμε συμπαίκτες για πρώτη φορά με τους δύο κολλητούς μου που η σχέση μας είναι πρώτα εκτός χώρου και μετά μέσα σε αυτόν, το ΚΟΜΑΝΤΟ μου Φάνη Τσικούρα και το ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ Στάμο Γραμματικό. Οι δύο αυτοί λοιπόν δεν γίνεται να μην έρχονται πρώτοι στο μυαλό μου. Δεν μπορώ να παραλείψω με τίποτα τους δύο μου Γιάννηδες. Τον ΑΡΧΗΓΟ Γιάννη Βελισσαράκο που ηλικιακά θα ήταν παππούς μου…αλλά έγινε αδερφός μου και σίγουρα τον ΥΠΑΡΧΗΓΟ Γιάννη Καρτζόγλου. Βέβαια δεν μπορώ να μην αναφέρω τον Δημήτρη Πανάγο που όταν ήμουν στον Μίλωνα δημιουργήσαμε μια τρομερή σχέση και πάντοτε αν χρειαστώ μία μπασκετική συμβουλή τον πρώτο που θα αναζητήσω είναι τον Μήτσο.

6. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω έναν, όμως μπορώ να δώσω ένα top 3. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Ο Θεόδωρος Καλλιώρας είναι πολύ σημαντικός για μένα και κάθε φορά που μιλάμε έχει να μου δώσει μια διαφορετική συμβουλή είτε είμαι παίκτης του είτε όχι, είτε μιλώντας μπασκετικά είτε όχι. Σίγουρα ο Κώστας Πούτος, που μόνο εγώ ξέρω τι έκανε για μένα όταν συνεργαστήκαμε και δεν θα μπορούσα να παραλείψω τον σημερινό μου προπονητή τον Μάνο Παπαδόπουλο, ένας αξιοθαύμαστος άνθρωπος εντός και εκτός γηπέδου που σίγουρα είναι και ένας από τους βασικότερους παράγοντες του πολύ καλού κλίματος που έχει η ομάδα.

7. Νομίζω θα πω τον Άρη Ταταρούνη, θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι σε μια φάση δεν μπόρεσα ούτε να τον δω, να σημειωθεί ότι ήταν και στα καλά του κιλά τότε…!

8. Αυτό είναι εύκολο. Ο Σπύρος Προσελέντης!! Είτε σε προπονητικό διπλό, είτε σε φιλικό, είτε σε κανονικό αγώνα ακόμα και σε 3on3 δεν μπορεί να μην με εκνευρίσει, πρώτα με την πραγματικά εκνευριστική ευστοχία του αλλά και με όλους τους άλλους τρόπους… Θυμάμαι να παίζουμε 1on1 και να με κερδίζει με σουτ από την σέντρα, σε 1on1 ξαναλέω…!!Σούταρε από την σέντρα στο 10-9 ο αθεόφοβος…

9. Η φετινή χρονιά για μένα είναι πολύ σημαντική για μένα, λόγω και της απόδοσής μου αλλά σίγουρα γιατί υπάρχει το καλύτερο κλίμα που θα μπορούσα να συναντήσω σε ομάδα. Χαρακτηριστική ατάκα του προπονητή μας σε προπόνηση μετά από ήττα ήταν «καλά αν κερδίζαμε πώς θα κάνατε??», χαιρόμαστε να πάμε για προπόνηση. Αυτό τα λέει όλα!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ