Κάρφωμα… ρεαλισμού και ενσυναίσθησης

Όσο περνούν οι μέρες, άλλο τόσο μεγαλώνει ο αντίκτυπος που έχει το φαινόμενο του κορωνοϊού στο μέτωπο του αθλητισμού.

Αναμφίβολα, οι περικοπές των συμβολαίων σε όλα τα μέλη των Οργανισμών, είναι σε περίοπτη θέση. Καθημερινά διαβάζουμε τις γνώμες των πρωταγωνιστών των παρκέ, με αφορμή το φλέγον θέμα της τσέπης του.

Σεβαστό και φυσιολογικό. Ο καθένας έχει κάνει τον δικό του προγραμματισμό και δεν θα είμαστε εμείς που θα κάνουμε κουμάντο στις προσωπικές τους υποθέσεις.

Η ειδοποιός διαφορά

Η διαφορά όμως έγκειται στο ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει οικουμενικό χαρακτήρα και δεν αφορά κάποιον κλάδο συγκεκριμένα. Στον κίνδυνο όμως να πατήσουμε την μπανανόφλουδα του λαϊκισμού, παραθέτουμε την άποψη του γίγαντα της Μπαρτσελόνα, Άντε Τόμιτς.

Τι έγραψε:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάποια πράγματα, αφού κυκλοφορούν πληροφορίες που δεν είναι αληθινές. Μαζί με τον Oriola, μιλήσαμε με τη διοίκηση πριν κάποιες ημέρες. Δεχτήκαμε και οι δύο την μείωση στους μισθούς μας. Μετά, ενημερώσαμε τους συμπαίκτες μας και τους είπαμε να μιλήσουν και αυτοί με την διοίκηση. Από αυτά που ξέρω, πολλοί παίκτες δέχτηκαν. Δεν είναι αλήθεια ότι ο Ribas είπε όχι. Αυτή η δύσκολη κατάσταση με τον ιό μας μετατρέπει σε μέλη μίας μεγαλύτερης κοινότητας από το τμήμα μπάσκετ της Barcelona. Είμαστε τυχεροί, κερδίζουμε πολλά χρήματα, δεν ήταν ηρωικό να δεχτούμε και εμείς αυτά που γίνονται. Ειδικά σε σύγκριση με τους ανθρώπους που κερδίζουν λιγότερα χρήματα από εμάς».

Επίλογος

Δεν υπάρχει ίσως καλύτερο υπόδειγμα άποψης για να αντιπαραβάλλουμε. Ο Κροάτης σέντερ έχει συναίσθηση της γενικότερης κατάστασης και αφουγκράζεται με πράξεις και όχι με λόγια του αέρα, τον παλμό του τρεμάμενου κόσμου. Ενός κόσμου, που στην δική μας ελληνική  πραγματικότητα τρέχει για να ενταχθεί σε κάποια οικονομική ρύθμιση και να προλάβει το επίδομα των 800 ευρώ.

Ας πολλαπλασιαστούν οι «Άντε» και ας σωπάσουν τουλάχιστον οι υπόλοιποι αόμματοι αστέρες…

ΥΓ: Η συγκεκριμένη κριτική απευθύνεται στην κατηγορία των αθλητών του επιπέδου του Tomic, που αμείβονται με υπέρογκα χρηματικά ποσά.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ