Χασούρα ή επαναπροσδιορισμός των αξιών και των αντοχών μας;

Αντιμέτωποι με την πρωτοφανή κρίση πανδημίας του κορωνοϊού βρισκόμαστε όλοι μας εδώ και αρκετό καιρό. Πεποιθήσεις, «πιστεύω» και πάγιες απόψεις με τον χαρακτήρα του απόλυτου έχουν ανατραπεί σε σημαντικό βαθμό. Όχι όμως σε τέτοιο για να υποστηριχθεί πως μετά κορωνοϊού, η επόμενη μέρα θα είναι εντελώς διαφορετική.

 Κάνοντας τον απαραίτητο αυτό πρόλογο, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε και στον αντίκτυπο που έχει η συγκεκριμένη κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας και των κοινωνικών μας πλέον σχέσεων. Στο μεν πρώτο, άγχος και αβεβαιότητα κυριαρχούν παντού, καθώς επιχειρήσεις και εργαζόμενοι ψάχνουν να βρουν τα πατήματά τους. Στο δε δεύτερο, ο χαρακτήρας του αυθόρμητου και η ανθρώπινη αγκαλιά στους γύρω μας, προς το παρόν παγώνει.

Περί πρωταθλητισμού…

Στο αθλητικό κομμάτι που είναι στραμμένη η προσοχή όλων των ενδιαφερόμενων, οι άμεσες συνέπειες του κορωνοϊού έχουν βγει στην επιφάνεια. Οι πρόσφατες αναφορές περί διακοπής συμβολαίων, παγώματος μισθών και οριστικής αναβολής όλων των διοργανώσεων μονοπωλούν την αθλητική επικαιρότητα. Εάν σε αυτά προστεθεί και η άγνωστη διάρκεια της συγκεκριμένης νόσου, τα λουριά σφίγγουν επικίνδυνα.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός πως το παρατεταμένο κλείσιμο σε ένα δωμάτιο, ίσως εξελιχθεί σε ένα απέραντο άνοιγμα ως προς τα  ψυχικά όρια που νομίζαμε ότι διαθέταμε.

Είναι πραγματικά οδυνηρό αν σκεφτούν όλοι οι φορείς των ομάδων από Euroleague μέχρι τοπικό, τις σημαντικές χασούρες που έχουν ήδη υποστεί σε οικονομικό και αγωνιστικό επίπεδο. Από τους παράγοντες μέχρι τους παίκτες. Όλοι μα όλοι θα χάσουμε κάτι πολύτιμο, τηρουμένων των αναλογιών που θέτουμε κάθε φορά στα πεδία δράσης μας. Πρόκειται για ένα δεδομένο πραγματικό και ρεαλιστικό. Από την άλλη όμως, θα ήταν φρόνιμο να επεκταθεί το μέτρο της σκέψης μας. Να αναλογιστούμε όλοι ότι η υγεία προηγείται των υλικών αγαθών και των εκάστοτε προσδοκιών μας. Α

Θα χρειαστεί να  επιστρατεύσουμε όλα τα αποθέματα σθένους και υπομονής για να ξεπεράσουμε την κρίση. Όσο μεγαλύτερη ψυχραιμία δείξουμε, τόσο λιγότερες θα είναι οι απώλειες σε ανθρώπινο και ψυχολογικό επίπεδο..

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ