Κορωνοϊός και πρωταγωνιστές της ΕΣΚΑΝΑ – Φάκελος: Ερμής Αργυρούπολης

«Φυλακισμένοι» στα κλουβιά τους οι πρωταγωνιστές της ΕΣΚΑΝΑ, με τον κορωνοϊό να έχει σκεπάσει τα πάντα. Όπως γίνεται αντιληπτό, η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΝΑ τίθεται εν αμφιβόλω.

Αυτό όμως που δεν χωρά αντίλογο είναι η δίψα των πρωταγωνιστών για μπάσκετ και κουβέντα. Για να μην ξεσκουριάσουμε τελείως λοιπόν, το «TheMomentum.gr» κάνει βόλτα στα σπίτια των ομάδων και μεταφέρει το ξεχασμένο αγωνιστικό κλίμα.

Στο επίκεντρο σήμερα, ο Ερμής Αργυρούπολης, με τους Μιχάλη Νικολάκη και Θεόδωρο Παπαδάκη να απαντούν!

Ερωτήσεις:

1. Πως αντιμετωπίζεις τον κορωνοϊό;

2. Γυμνάζεσαι καθόλου – Έχεις πάρει κιλά;

3. Τι θα πρότεινες στην ΕΣΚΑΝΑ για τη συνέχεια ή όχι του πρωταθλήματος;

4. Η πορεία της ομάδας σου είναι αντίστοιχη των στόχων που θέσατε το καλοκαίρι;

5.Αγαπημένος σου συμπαίκτης

6. Αγαπημένος σου προπονητής

7. Καλύτερος αντίπαλος

8. Πιο αντιπαθής αντίπαλος

9. Η καλύτερή σου χρονιά (απόδοση-κλίμα)

Μιχάλης Νικολάκης

1. Πολλή δουλειά, ευτυχώς περισσότερη ώρα με την κόρη μου λόγω εργασίας από το σπίτι και στον ελεύθερο χρόνο μου videos στο YouTube από μεγάλους παίχτες όπως MJ, KB, Dirk, Spiros Kogas

2. Έχω μια εφαρμογή στο κινητό μου που μου βαράει κάθε μέρα στις 8μμ να κάνω μισή ώρα άσκηση και τρέχω να την κλείσω να μην βαράει. Αυτή είναι η γυμναστική μου. Έχω ήδη παραγγείλει στον Πλάτωνα, στον πρόεδρο, να μου έχει έτοιμο το XXL όταν και αν ξαναρχίσουμε. 

3. Δεν νομίζω ότι υπάρχει ρεαλιστικό σενάριο επιστροφής άμεσα. Για να γίνει, θα πρέπει να δοθεί σεβαστός χρόνος προετοιμασίας, ιατρικός εξοπλισμός κλπ. Το παρόν format είναι αδύνατο να ακολουθηθεί. Θεωρώ πως ένα F8 και αρκετές αναδιαρθρώσεις προς τα πάνω είναι το πιο ρεαλιστικό σενάριο για κάθε κατηγορία. Βέβαια, νομίζω, πως τελικά θα ακολουθηθεί κάτι συνολικό στο ελληνικό μπάσκετ και δε θα άπτεται η απόφαση στη δικαιοδοσία κάθε ένωσης.

4. Απλά μονολεκτικά: Σαφώς 

5. Εφόσον μιλάμε για ΕΣΚΑΝΑ προφανώς και αγαπημένος συμπαίχτης παραμένει αυτός που την τρομοκρατούσε για πολλά χρόνια με τον αριστερό του καταπέλτη, η μπασκετική αηδία του Θανάση Βαρβατάκου. Από κοντά ο παλαίμαχος ετών 26, το πουλέν μου, ο γιος μου, Αλέξανδρος Ζέρβας με τις ψύχραιμες αντιδράσεις στις διαιτητικές αποφάσεις, ενώ θα ήταν παράλειψη να ξεχάσω τον υπερπαίχτη (μέχρι τα 18,5) και μετέπειτα ιδιοκτήτη bar/club/pub/restaurant/cafe, τον logo shooter, Μιχάλη Σταυρόπουλο.

6. Πολύ δύσκολη ερώτηση. Θα είναι αδικία να ξεχωρίσω κάποιον αλλά φυσικά και θα το κάνω 😊 😊. Επειδή πάντα μ ‘αρέσει να πηγαίνω μέσω Λαμίας και να κάνω τα εύκολα δύσκολα, τα χνώτα μου ταίριαξαν διαχρονικά με τον one and only Κώστα Λαμπρόπουλο

7. Εδώ και αν έχω παίξει αντίπαλος με διάφορους παιχταράδες τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς όλους αυτούς ο Σπύρος Κόγκας δεν τους βλέπει.

8. Απίστευτα δύσκολη ερώτηση θα ήταν,  αν δεν δέσποζε στα αλώνια της ΕΣΚΑΝΑ η μπασκετική αηδία του Θανάση Βαρβατάκου

9. Για να βάλω την καλή απόδοση μου στη ζυγαριά θα πρέπει να βάλω μια κασέτα VHS στο βίντεο για να την θυμηθώ. Επειδή αυτό που παίζουμε στην ΕΣΚΑΝΑ είναι κάτι από μπάσκετ και οι ατομικές αποδόσεις δεν έχουν καμία σημασία, ξεχωρίζουν οι χρονιές που με έδεσαν με τους μπασκετικους και όχι μόνο φίλους μου: Ελληνικό 2001-2005 /Ελληνικό 2009-2010/ Τερψιθέα 2013-2017/ Ελληνικό 2018-2019

Θεόδωρος Παπαδάκης

1.Ευτυχώς ή δυστυχώς εγώ δουλεύω κανονικότατα κ στα κόκκινα λόγω της κατάστασης αυτής. Ακολουθώ  κατά γράμμα τις παγκόσμιες οδηγίες που έχουν δοθεί. Μάσκα, γάντια, συχνό πλύσιμο χεριών, μεγάλες αποστάσεις, αποφεύγω συναθροίσεις, αντισηπτικό και άλλα πολλά μικρά τέτοια τιπς.

2. Γυμνάζομαι σχεδόν καθημερινά, κάνω κοιλιακούς ραχιαίους κάμψεις σκοινάκι τρέξιμο ποδήλατο κ γενικά φροντίζω με οποίο τρόπο μπορώ να κρατάω μια επαφή με όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος μου. Μπαλα βέβαια έχω να πιάσω από τότε που σταμάτησε το πρωτάθλημα! Η μόνη μπάλα που πιάνω είναι μια μίνι που έχω στο δωμάτιο μου κ σουτάρω σε μια πλαστική μπασκέτα κολλημένη στη ντουλάπα μου. Κιλά δεν έπαιρνα τις καλές μέρες. Οπότε μη με ρωτάς αν πήρα κ τώρα!!Δε με ευνοεί κ η δουλειά που κάνω καθώς τώρα δουλεύω στα κόκκινα και περπατάω καθημερινά πολλά χλμ! Χωρίς γυμναστήριο κ μόνο με φαγητό δεν με πιάνει εμένα ο όγκος

3.Η δική μου πρόταση στην Εσκανα έχει να κάνει ξεκάθαρα με τη διακοπή του πρωταθλήματος ως έχει μέχρι εδώ. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα έλεγα κάτι τέτοιο καθώς είμαι άρρωστος με το άθλημα όμως μετά από τόσο μεγάλη αποχή από τα δρώμενα κ χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία οι αθλητές κινδυνεύουν από σοβαρότατους τραυματισμούς. Ακόμα κ να γινόταν προετοιμασία θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας μήνας, πράγμα που σημαίνει πως αν τα πράγματα έφταναν σε αυτό το σημείο θα αναγκαζόμασταν μέσα στο καλοκαίρι να παίξουμε μπάσκετ με μεγάλες θερμοκρασίες σε κλειστά γήπεδα, πράγμα τρομερά δύσκολο.Έτσι λοιπόν προτείνω διακοπή πρωταθλήματος κ κατοχύρωση βαθμολογίας ως έχει. Σίγουρα κάποιοι θα ευνοηθούν κ κάποιοι θα αδικηθούν! Έτσι είναι η ζωή!

4. Η πορεία της ομάδας μου σίγουρα είναι αντίστοιχη των στόχων που είχαμε! Το καλοκαίρι θέλαμε η ομάδα να πρωταγωνιστήσει κ να διεκδικήσει ακόμα μια συνεχόμενη άνοδο! Έτσι κ έγινε. Η διοίκηση έκανε κάθε απαραίτητη  ενέργεια για να ενισχυθεί η ομάδα με αποτέλεσμα να είμαστε σταθερά μέσα στις τρεις πρώτες θέσεις! Για την ακρίβεια η διακοπή μας βρήκε δεύτερους.

5. Αυτή η ερώτηση είναι ίσως  η πιο δύσκολη. Από θέμα καθαρά παικτικό ως καλύτερο συμπαίκτη θεωρούσα όποιον μπορούσε να με αξιοποιήσει σύμφωνα με την τρέλα μου μέσα στο γήπεδο.

Έτσι λοιπόν θα πω δυο άσσους κ πολύ καλούς μου φίλους! Θάνος Στραγανιώτης από τη θητεία μου στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου(γ εθνική) που μου πέρναγε τη μπάλα μέσα από τη μύτη της βελόνας κ μου ερχόταν σερβιρισμένη στα χέρια για να σκοράρω! Και ο άλλος φυσικά δε θα μπορούσε παρά να είναι ο περσινός κ φετινός μου συμπαίκτης κ παιδικός μου φίλος, ο Σωτήρης Μωυσίδης που με βρίσκει οπουδήποτε με κλειστά μάτια. Πραγματική τηλεπάθεια θα έλεγα!

Υπάρχουν φυσικά κ παιδιά που μέσα από το μπάσκετ γίναμε οικογένεια. Όπως οι παλιοί συμπαίκτες μου Θάνος Τσιάκος, Σωκράτης σπανός Γιώργος Βλουτής, Σπύρος Σαμόλης από τη θητεία μας στην Ηλιούπολη επι πολλά συναπτά έτη

6. Δυο προπονητές που σίγουρα έχω έρθει πολύ κοντά κ ξέρουν τι ρόλο βαράω είναι οι :Κώστας Λαμπρόπουλος που ήξερε πως να με χειριστεί ανά πάσα στιγμή με τον καλύτερο τρόπο κ φυσικά ο τωρινός μου προπονητής Τάκης Καλαντζής με τον οποίο δούλεψα τόσο πολύ ατομικά τις δυο τελευταίες  χρονιές όσο δεν έχω ξαναδουλέψει ίσως έτσι στη ζωή μου! Και φυσικά διατηρώ άριστες σχέσεις εντός κ εκτός γηπέδου.

7. Ως καλύτερους αντιπάλους θα έλεγα πως ήταν οι: Tολης Καζιάνης κ Γιάννης Μάνος! Δυο πραγματικές καλάθομηχανές που είχα αντιμετωπίσει σχετικά πιτσιρικάς αλλά ακόμα θυμάμαι πόσο με δυσκόλεψαν στο μαρκάρισμα! Σε γύρισα λίγο πίσω στο χρόνο βέβαια στα μακρινά 90´s!εποχες β κ γ εθνικής! Και φέτος με δυσκόλεψε πολύ το φιλαράκι ο Βαγγέλης ο Μαραγκόπουλος!

8. Σίγουρα αντιπαθής μου γίνεται ένας αντίπαλος όταν θέλει να με σταματήσει με ανορθόδοξο έως αντιαθλητικό τρόπο! Έφαγα πολύ μη μπασκετικο ξύλο πέρυσι κ φέτος η αλήθεια είναι δυστυχώς οι κατηγορίες αυτές προσφέρονται πολύ για τέτοιες μεθόδους. Ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε!

9. Τρεις ήταν οι καλύτερες χρονιές μου: Το 2008/2009 στον Κρόνο Αγίου Δημητρίου που φτάσαμε ένα βήμα από την άνοδο στη β εθνική. Παιχταραδες (Καραπλής,Παγώνης,Ξηρογιάννης,Στραγανιώτης, Μωυσιδης,Γκοτζογιαννης,Κωνσταντακόπουλος,Λίτσος).το 2011/2012 που πανηγύρισα το πρωτάθλημα κ το κύπελλο του υπερπρωταθλητή με την Ηλιουπολη στη β εσκα.

Φυσικά η περσινή που πανηγύρισαμε την άνοδο με τον Ερμή Αργυρούπολης Μέσα από τεραστιες δυσκολίες και σίγουρα βάζω κ τη φετινή γιατί διαφαινόταν ακόμα μια άνοδος που θα συνοδευόταν από ενα τρομερό παρεάκι με παιδιά που είναι αδέρφια μου πλέον (Ζέρβας,Νικολάκης, δελλής,μωυσίδης, Αλεξανδράκης)κ φυσικά δε μπορώ να παραλείψω τον άνθρωπο που μετουσιώνει όλο αυτό το όνειρο στον Ερμή, τον πρόεδρο μας, τον απίστευτο αυτό άνθρωπο, πάνω απ όλα, τον Πλάτωνα Καλλέργη!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ