Η προσωπικότητα του Ράουτινς σε δύο εσταντανέ

Στην διάθεση του Ρικ Πιτίνο θα τεθεί, σύμφωνα με τον ίδιο τον προπονητή, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Άντι Ράουτινς.

Ειδικότερα, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί αύριο (15/1) τη Μπάγερν Μονάχου για την 19η αγωνιστική της Euroleague και ο Καναδός θα πάρει κάποια λεπτά συμμετοχής.

Η νίκη για τους πράσινους επιτακτική, καθώς περιθώρια για απώλειες εκτός προγράμματος δεν υπάρχουν.

Σίγουρα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε όλοι και την αγωνιστική παρουσία του Καναδού γκαρντ στο παρκέ του ΟΑΚΑ. Τα βίντεο και οι αναλύσεις για το νέο παίκτη από όλους τους ειδικούς, δεσπόζουν τις τελευταίες ημέρες στα ρεπορτάζ των πράσινων.

Ωστόσο, δύο μικρά αόρατα στοιχεία της προσωπικότητάς του, έγιναν εμφανή κατά την άφιξή του στη χώρα μας και αποτελούν ευχάριστη αφορμή σκέψης.

Η παρουσία του στον πάγκο του τριφυλλιού κόντρα στο Λαύριο

Για να πιάσει λοιπόν «κλίμα» αγώνα, ο Καναδός έκατσε στον πάγκο της ομάδας για τον αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στο Λαύριο. Η κινησιολογία του και η ενθαρρυντική του συμπεριφορά στον πάγκο, δεν ήταν προσποιητή και ούτε αμήχανη. Έβγαζε την αύρα του παίκτη που θέλει να προσφέρει πραγματικά και να αποκτήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την μυρωδιά των συμπαικτών του και της αγωνιστικής νοοτροπίας.

Οι δηλώσεις

«Ανυπομονώ να “μπω” στην ομάδα και να την βοηθήσω να κερδίσει! Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία, ευχαριστώ για την θερμή υποστήριξη».

Αν και ξεκινάμε λίγο ανάποδα, αναφέρουμε στο τέλος τις δηλώσεις γιατί η εικόνα που προηγήθηκε με το Λαύριο, προσαρμόζεται ακριβώς στο περιεχόμενο των λόγων του. Η έκφραση της ευγνωμοσύνης του, δείχνει έναν άνθρωπο προσγειωμένο, ταπεινό, που έχει ενσυναίσθηση και αντίληψη της πραγματικής ευκαιρίας που του προσφέρεται.  

Σίγουρα, τα συγκεκριμένα επιχειρήματα δεν διεκδικούν το βραβείο της πρωτοτυπίας και της φοβερής καινοτομίας. Και ούτε βέβαια στηρίζονται σε κρυφές επιθυμίες. Προσπάθεια να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα του, κάνουμε με βάση κάποια σημάδια έκδηλης αμηχανίας που στα μάτια μας τουλάχιστον εκφράζουν αγαπητική αυτοπροσφορά και ομαδικό πνεύμα για τα στάνταρ του εν λόγω αθλήματος.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here