Λ. Μπουμπάρης: Δεν περιγράφεται η πληρότητα που ένιωσα

«Είμαι στο τρίτο έτος της Ιατρικής και η πληρότητα που αισθάνθηκα μετά το όλο περιστατικό δεν περιγράφεται» ήταν τα πρώτα λόγια του 25χρονου αθλητή του ΟΦΗ και τριτοετή φοιτητή της Ιατρικής, Λεωνίδα Μπουμπάρη, μιλώντας αποκλειστικά στο «TheMomentum.gr».

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Κυριακής (12/1) κατά την διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ από την Αθήνα όπου αντιμετώπισε τον Πανερυθραϊκό, ένας επιβάτης του πλοίου της γραμμής Πειραιάς – Ηράκλειο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο Λεωνίδας Μπουμπάρης από την πλευρά του συνέδραμε, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του 68χρονου, με το πλοίο να επιστρέφει στο λιμάνι του Πειραιά όπου και βρισκόταν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ

O Λεωνίδας Μπουμπάρης άνοιξε την καρδιά του «TheMomentum.gr», εξιστορώντας το περιστατικό και βάζοντας τα πράγματα στην θέση τους και τη σωστή τους διάσταση.

Λεωνίδα, ποια είναι τα συναισθήματά σου μετά τον απόηχο του χθεσινού περιστατικού;

«Αρχικά να τονίσω, ότι δεν είμαι ακόμη γιατρός, καθώς βρίσκομαι στο 3ο έτος της Ιατρικής. Από εκεί και πέρα τα συναισθήματα μου δεν περιγράφονται. Ένιωσα και νιώθω απίστευτη πληρότητα μετά από όλο αυτό».

Νιώθεις ένα είδος δικαίωσης που επέλεξες τελικά να ακολουθήσεις και να σπουδάσεις το επάγγελμα του γιατρού;

«Δεν το συζητάμε αυτό. Το χθεσινό περιστατικό είναι η πρώτη δυνατή εμπειρία που έχω βιώσει μέχρι στιγμής και σίγουρα νοιώθω δικαιωμένος. Από την άλλη, θα ήθελα να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσω πως μου φαίνονται υπερβολικές οι διαστάσεις που έχει πάρει το όλο θέμα ως προς το πρόσωπό μου. Δεν έσωσα εγώ τον άνθρωπο. Υπήρχαν και άλλοι γιατροί στο πλοίο. Εγώ απλώς ήμουν ένα ακόμη κομμάτι στην όλη προσπάθεια για να ξεφύγει από τον κίνδυνο ο 68χρονος».

Αν και λίγο αφελής η ερώτηση, μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά τα συναισθήματά που νιώθεις σαν αθλητής με αυτό που ένιωσες χθες;

«Δεν είναι καθόλου αφελής η ερώτησή σου. Αναμφισβήτητα, δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά και δεν συγκρίνονται. Από την άλλη, τόσο στον αθλητισμό όσο και στο χθεσινό περιστατικό, οι στιγμές είναι έντονες με τους παλμούς στα ύψη. Επομένως έχουν ένα μικρό είδος σύνδεσης, ως προς την ένταση της προσπάθειας που καταβάλλω κάθε φορά εγώ ως άνθρωπος στις καταστάσεις που καλούμαι να φέρω εις πέρας».

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ