Ερασιτέχνες VS Επαγγελματίες αθλητές: Ποια η θεμελιώδης διαφορά

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ερασιτεχνών και επαγγελματιών αθλητών;

Η πραγματικότητα δίνει τους ορισμούς στις προσωπικές αναζητήσεις του καθενός μας, αλλά ο διακεκριμένος ψυχολόγος Αχιλλέας Υφαντίδης τα εξηγεί απλά υπέροχα! Ο κόσμος του αθλητισμού δεν περιστρέφεται αποκλειστικά και μόνο από τους επαγγελματίες, αλλά και από παθιασμένους ερασιτέχνες, των οποίων η αγάπη για το χόμπι τους συνοδεύεται με επαγγελματική αφοσίωση!

Τι είπε:

Επειδή κάθε μέρα ακούω και διαβάζω πολλά για τον διαχωρισμό ανάμεσα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες στον αθλητισμό, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι:

Επαγγελματίας δεν είναι αυτός που βγάζει χρήματα από ένα άθλημα. Είναι αυτός που τιμάει τα χρήματα που βγάζει από αυτό.

– Το να είναι κάποιος ερασιτέχνης δεν σημαίνει ότι λειτουργεί χύμα, πρόχειρα και με περιορισμένη προοπτική και δυναμική. Ξέρω ερασιτέχνες που λειτουργούν με μεγαλύτερο επαγγελματισμό από τους επαγγελματίες και ξέρω και επαγγελματίες που έχουν νοοτροπία ερασιτεχνική.

Επαγγελματισμός και ερασιτεχνισμός δεν είναι  όροι οικονομικοί ή εργασιακοί. Είναι όροι ψυχολογικοί. Σχετίζονται άρρηκτα με τον αυτοπροσδιορισμό των ανθρώπων, τα κίνητρα και τις στάσεις ζωής τους.

– Προτιμώ τους επαγγελματίες ερασιτέχνες από τους ερασιτέχνες επαγγελματίες. Οι πρώτοι δίνουν προστιθέμενη αξία στον ερασιτεχνισμό ενώ οι δεύτεροι δίνουν κακό όνομα στον επαγγελματισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ