Κακός προπονητής: Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς για τα παιδιά τους

Γνωρίζουμε ότι η σχέση μεταξύ ενός προπονητή και ενός αθλητή είναι απίστευτα σημαντική, ειδικά στα τμήματα υποδομών. Είναι σημαντικό να καλλιεργείται ένα θετικό περιβάλλον στο οποίο οι αθλητές μπορούν να μάθουν, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους. Τι κάνουν όμως οι γονείς, όμως όταν ο προπονητής μπάσκετ του παιδιού τους απλά δεν τα καταφέρνει; Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τους γονείς που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση.

Μιλήστε πρώτα στο παιδί σας – Πριν προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια, είναι σημαντικό να μιλήσετε με το παιδί σας για το πώς αισθάνεται για την κατάσταση. Ρωτήστε το αν αισθάνεται ότι λαμβάνει αρκετές οδηγίες από τον προπονητή του ή αν υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ακούστε προσεκτικά την απάντησή τους και προσπαθήστε να καταλάβετε την ρίζα «του κακού».

Προσεγγίστε τον προπονητή ιδιαιτέρως – Εάν μετά τη συζήτηση με το παιδί σας εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι υπάρχει θέμα με το προπονητικό επιτελείο, προσεγγίστε τον προπονητή ιδιαιτέρως πριν προβείτε σε δημόσιες δηλώσεις ή λάβετε άλλα δραστικά μέτρα. Κάντε ερωτήσεις σχετικά με τις μεθόδους διδασκαλίας τους και γιατί έχουν ληφθεί ορισμένες αποφάσεις κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων. Βασικό προαπαιτούμενο είναι αυτό να γίνει με σεβασμό. Είναι πάντα προτιμότερο να ξεκινάτε με σεβασμό και να εργάζεστε για την εξεύρεση λύσεων από κοινού, παρά να εκθέτετε τα παράπονά σας δημοσίως χωρίς δεύτερη σκέψη.

Βρείτε μια άλλη ομάδα – Εάν μετά από μια ειλικρινή συζήτηση τόσο με τον προπονητή όσο και με το παιδί σας εξακολουθείτε να μην αισθάνεστε ότι τα πράγματα πάνε καλά, τότε ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσετε μια άλλη ομάδα ή σύλλογο όπου το παιδί σας θα μπορεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται ως αθλητής χωρίς να αισθάνεται απογοητευμένο ή χωρίς κίνητρα από το προπονητικό επιτελείο. Απλά βεβαιωθείτε ότι κάθε πιθανή νέα ομάδα έχει προπονητές που είναι πρόθυμοι να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα σχόλια των γονέων και των αθλητών, έτσι ώστε όλοι μαζί να εργαστούν για την επίτευξη επιτυχίας στο γήπεδο!

Κανένας γονιός δεν θέλει το παιδί του να συνεργάζεται με έναν κακό προπονητή μπάσκετ, αλλά δυστυχώς αυτές οι καταστάσεις είναι κομμάτι της πραγματικότητας. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να χειριστείτε αυτή την κατάσταση χωρίς να προκαλέσετε πολύ δράμα ή εχθρότητα μεταξύ παικτών/γονέων και προπονητών/συλλόγων. Μιλώντας ανοιχτά τόσο με το παιδί σας όσο και με τον τωρινό προπονητή του, προσεγγίζοντας τα όποια ζητήματα με σεβασμό αλλά και αποφασιστικότητα και βρίσκοντας μια εναλλακτική ομάδα αν χρειαστεί, μπορείτε να βοηθήσετε να διασφαλίσετε ότι το παιδί σας θα επανέλθει στο σωστό δρόμο για να γίνει ένας σπουδαίος παίκτης!

Eπιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ