Επιστροφή του Ιωνικού στην Εσκανά: Όλα τα δεδομένα και οι νέοι στόχοι

«Ο Ιωνικός επιστρέφει στα χέρια του κόσμου». Σε αυτή την φράση περικλείεται και ορίζεται η νέα σελίδα του Ιωνικού στο μπάσκετ.

Εξ’ αφορμής της επιστροφής της ομάδας στα τοπικά της ΕΣΚΑΝΑ και του νέου restart, το «The Momentum.gr» ήρθε σε επικοινωνία με τον κ. Θοδωρή Ξύδη, ο οποίος ανήκει στο ΔΣ του Ερασιτέχνη.

Ο κ. Ξύδης με ειλικρίνεια και χωρίς περιστροφές, ανέλυσε διεξοδικά το πλάνο με το οποίο θα πορευτεί η ομάδα στο εγγύς μέλλον. Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστή η επιστροφή του Ιωνικού στην ερασιτεχνική του μορφή, μετά τον υποβιβασμό από την Basket League.

Τα νέα δεδομένα

Ο κ. Ξύδης υπογράμμισε ότι τα έσοδα της ομάδας για την επόμενη σεζόν θα προέλθουν από τις ακαδημίες και τα διαρκείας, τα οποία θα είναι πολύ σε λογικά πλαίσια και χωρίς υπερβολές.

«Το μεγάλο όμως στοίχημά μας είναι να ζεστάνουμε ξανά τον κόσμο του Ιωνικού, αφού τα γνωστά σε όλους βασικά προβλήματα του συλλόγου, προκάλεσαν οργή και θυμό. Στην εξήγηση του ”γιατί”, ο κόσμος είναι οργισμένος από τις τελευταίες διοικήσεις των ΚΑΕ, επειδή δεν σεβάστηκαν την ιστορία του συλλόγου. Επίσης, δεν υπήρχε μέχρι τώρα καμία πρόταση για την Elite League» τόνισε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ομάδας.

Που θα παίξει ο Ιωνικός;

Το μεγάλο ωστόσο θέμα είναι η κατηγορία στην οποία θα παίξει η ομάδα την επόμενη χρονιά. Και αυτό καθώς θα επιφέρει ντόμινο αλλαγών στις κατηγορίες της Ένωσης με ενδεχόμενες ανόδους των πρώτων επιλαχόντων (αν παίξει Α’).

«Αρχικά, ψαχτήκαμε για αρκετό καιρό μήπως και δηλώναμε συμμετοχή στην Γ΄Εθνική, αλλά κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να προχωρήσει στη δεδομένη χρονική συγκυρία. Η Εσκανά ήταν μονόδρομος και αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά για Α΄ή Γ΄ Κατηγορία. Αυτό θα το ξέρουμε μέχρι το τέλος του μήνα» είπε.

Ποιοι στόχοι θα τεθούν αναλόγως της κατηγορίας;

Αν η ομάδα δηλώσει συμμετοχή στην Γ΄Εσκανά, στόχος θα είναι ξεκάθαρα η απευθείας άνοδος. Αν κατέβουμε στην Α΄, θα βάλουμε στόχο την 5αδα και σε περίπτωση που δεν ανέβουμε, την μεθεπόμενη σεζόν, οι βλέψεις μας θα είναι ξεκάθαρα πρωταγωνιστικές. Ωστόσο, βασικό μας μέλημα και προτεραιότητα είναι η Α΄Εσκανά.

Έχετε καταλήξει στον εκλεκτό του πάγκου;

Έχουμε μια λίστα με προπονητές που μας ενδιαφέρουν, αλλά δεν έχουμε κάνει καμία προσέγγιση, γιατί είναι βασικό να ξέρουμε την κατηγορία που θα αγωνιστούμε.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ