Διάψευση διαρκείας

Όταν χτίστηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε ο φετινός Παναθηναϊκός, ακούστηκαν διάφορες φωνές περί χαμένης και δύσκολης χρονιάς.

Η παρούσα ιστοσελίδα απεναντίας, έδωσε πόντους στο φετινό ρόστερ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εικόνα της ομάδας (Δείτε ΕΔΩ τι γράφαμε στις 21 Αυγούστου)

Κατανοώντας φυσικά την μεταβατική εποχή, λόγω των γνωστών γεγονότων στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, έγινε σαφές ότι το φετινό ταξίδι σε συνδυασμό με τον COVID-19 θα είχε για οδηγό το άγνωστο. Ωστόσο, οι μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και η παρουσία του φιλόδοξου και καταρτισμένου προπονητή, Γιώργου Βόβορα δημιούργησαν βάσιμες προσδοκίες για κάτι υγιές.

Οι μεταγραφές ήταν ιδιαίτερες και εδράζονταν στο κίνητρο της διάκρισης των παικτών για να θεωρηθούν παίκτες Eυρωλίγκας και μέσω αυτή της συγκυρίας στην ομάδα να κινήσουν την περιέργεια των υπόλοιπων συλλόγων για την μπασκετική τους υπόσταση.

Η προσγείωση

Φτάνοντας όμως στο σήμερα του Νοέμβρη, οι όποιες εικασίες κάναμε πήγαν περίπατο. Σίγουρα μια χρονιά δεν τελειώνει την 9η αγωνιστική αλλά αποτελεί ένα δείγμα για να ελεγχθεί η επιχειρηματολογία ενός σκεπτικού.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του coach Βόβορα στην αρχή της σεζόν, εισπράξαμε αυτό που σκεπτόμασταν. Ότι θα δούμε πάθος και αυταπάρνηση για να ματσαριστεί η όποια διαφορά επιπέδου.

«Θέλουμε να κάνουμε μια αξιοπρεπή και τίμια παναθηναϊκή προσπάθεια που ο κόσμος θα στηρίξει. Θα δει μια ομάδα που θα παλεύει και δεν θα μιλάει πολύ. Η Ευρωλίγκα είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μια μεγάλη σεζόν. Είναι ένας τελικός κάθε εβδομάδα. Πρέπει να είσαι σκληρός για να φτάσεις στον στόχο. Το πρότζεκτ πρέπει να στηρίζεται στην ενέργεια και την ομαδικότητα».

Σε καμία περίπτωση, όμως δεν έχουμε δει μέχρι τώρα όλο αυτό. Το χειρότερο από όλα δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά η εικόνα. Και αυτό που παρουσιάζει ο Παναθηναϊκός, σε διάθεση και ενέργεια είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με την καλοκαιρινή προδιάθεση και εντύπωση που σχηματίσαμε.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here