Γιατί εμπνέει αισιοδοξία ο φετινός ΠΑΟ;

Αν βγει από την εξίσωση η αβεβαιότητα του κορωνοϊού που σκεπάζει τα πάντα και στον αθλητισμό, η αγωνιστική χρονιά στην Ευρωλίγκα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα. Μεταβαίνοντας στο πράσινο στρατόπεδο, η περιέργεια για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι εντονότατη.

Η ομάδα ξεκινώντας τις προπονήσεις πριν από λίγες μέρες, καλείται να ορθοποδήσει με νέα δεδομένα και λίγο διαφορετικά από αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία 4 χρόνια. Ωστόσο, το παράδοξο είναι η αισιοδοξία που εκπέμπει για αυτό που θα δείξει φέτος.

Η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα ήταν αρκετά δυσοίωνα, όταν ανακοινώθηκε η αποχώρηση του κ. Γιαννακόπουλου από την προεδρία της ομάδας. Η συνέχεια όμως και το ρόστερ που φτιάχτηκε, έχει λόγο να δημιουργεί προσδοκίες για κάτι υγιές. Σίγουρα, οι προσδοκίες για ομάδες με το μέγεθος του Παναθηναϊκού δεν περιορίζονται σε μια καλή πορεία, αλλά σε τίτλους και διακρίσεις. Εντούτοις, η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από τις επιθυμίες. Ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί δραματικά και τα χρήματα που δαπανώνται από τους υπόλοιπους συνδιεκδικητές, υπέρογκα. Επομένως, όταν το πορτοφόλι δεν έχει το ίδιο μέγεθος με αυτό των υπολοίπων, τα πειράματα με πλάνο και βάση έχουν την τιμητική τους.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης, που επιβεβαίωσε περίτρανα ο τεχνικός της ομάδας, κ. Βόβορας είναι ότι ο Παναθηναϊκός έκανε ξεκάθαρη επένδυση στο κίνητρο. Την κινητήριο εκείνη δύναμη, που έχουν συνήθως παιδιά με όρεξη να διακριθούν και να κάνουν το επόμενο βήμα.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την στελέχωση του ρόστερ. Μετά από μεγάλη αποχή ήρθαν όλοι με όρεξη και κίνητρο. Ξέρουν τι τους δίνει ο Παναθηναϊκός. Ήρθαν με δίψα για να δουλέψουν και να διακριθούν. Είναι σημαντικό στην νέα εποχή του Παναθηναϊκού ότι μιλήσαμε πολύ με τους παίκτες, με τα παιδιά που είχαμε επιλέξει. Τους δώσαμε τον ρόλο τους, το πού μπορεί να φτάσει η ομάδα. Έγινε μια καλή και ελκυστική δουλειά. Ο Παναθηναϊκός προσφέρει μια διαφορετική σεζόν φέτος. Προσφέρει σε κάποια παιδιά ρόλο, την ευκαιρία να αλλάξουν επίπεδο με μια χρονιά στην Euroleague» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του coach.

Με όλα αυτά λοιπόν, ξεκινά η χρονιά της ομάδας αλλά και οι προσδοκίες οι δικές μας για αυτό που πιστεύουμε ότι θα εισπράξουμε από τους φετινούς πράσινους. Μάχη, όρεξη και ενσυναίσθηση.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here