Αλ. Γεωργαντάς (ΝΟ Σαρωνίδος): Ξεκάθαρος στόχος η διεκδίκηση της ανόδου

Ώρα play offs για τις ομάδες της Γ΄Ανδρών στην Εσκα, με την συναρπαστική αυτή διαδικασία να κάνει τζάμπολ αύριο (31/3)

Το «The Momentum.gr» επιχειρεί να σας μεταφέρει το κλίμα των μονομάχων, προκειμένου να εξοικειωθούμε λίγο περισσότερο με τους πρωταγωνιστές.

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Σαρωνίδας είναι μια εκ των 6 ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Β΄Φάση του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην 1η θέση του 3ου Ομίλου με 17 νίκες και 1 ήττα. Ο coach της ομάδας, Αλέξης Γεωργαντάς  μιλά για αυτή την πορεία, δίνοντας τα δικά του προγνωστικά για την σειρά των play offs.

1. Τα play offs της ανόδου ήταν ο στόχος της χρονιάς;

Από την αρχή της φετινής σεζόν, ο βασικός στόχος της ομάδας ήταν να μπούμε στις δύο πρώτες θέσεις για να περάσουμε στα play off της ανόδου, με θετικό αποτέλεσμα. Θέλαμε πολύ να διεκδικήσουμε την άνοδο.

2. Οι δικές σας εντυπώσεις από την Α΄φάση του πρωταθλήματος; Ήταν πιο ανταγωνιστικός ο Όμιλος, απ΄ ότι αναμένατε;

Σίγουρα αναμέναμε έναν αρκετά ανταγωνιστικό όμιλο, με εμάς και ακόμη 2-3 ομάδες “φαβορί”, καθώς και κάποιες ακαδημίες που θέλουν να δείξουν τη δουλειά τους.

3. Στην παρούσα φάση, πώς είναι ψυχολογικά η ομάδα για αυτή την πρόκληση;

Η ομάδα μας πέτυχε τον πρώτο στόχο με δύο νίκες απέναντι στη δεύτερη ομάδα που έλαβε το εισιτήριο. Στόχος μας πλέον είναι να δείξουμε το πόσο έτοιμοι είμαστε ψυχολογικά. Όμως το αρνητικό είναι πως το πρωτάθλημα έχει μεγάλη διάρκεια, με πολλές, μεγάλες διακοπές. Οι οποίες φυσικά θα παίξουν το ρόλο τους. Θα κυριαρχήσει η ομάδα που θα έχει βάθος ρόστερ, αλλά και καλύτερη διαχείριση στην κούραση

4. Ασπάζεστε τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την άνοδο;

Όπως είπα και προηγουμένως, από την αρχή της σεζόν έχουμε ως στόχο μας, τη διεκδίκηση της ανόδου. Κάναμε κάποιες προσθήκες με ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες, αλλά έχουμε και νεαρούς άπειρους αθλητές, οι οποίοι πραγματοποιούν τα πρώτα τους μπασκετικά βήματα. Θεωρώ πως όλες οι ομάδες που καταφέραμε να φτάσουμε στα play off, είμαστε ισάξιες και “φαβορί” για την διεκδίκηση θέσεων ανόδου.

Τι ισχύει για τα play offs της Γ΄Ανδρών 2022-23

Μετά την ολοκλήρωση της Α ́ Φάσης θα προκριθούν για την Β ́ Φάση οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (2Χ3=6 ομάδες) σύμφωνα με τον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα. Τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ των δύο (2) προκριθέντων ομάδων κάθε ομίλου μεταφέρονται στον βαθμολογικό πίνακα της Β ́ Φάσης και ως εκ τούτου οι ομάδες αυτές δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην Β ́ Φάση

Στην Β ́ Φάση θα αγωνισθούν οι δύο (2) προκριθείσες ομάδες κάθε ομίλου με τις προκριθείσες ομάδες των υπολοίπων ομίλων, σε διπλούς αγώνες.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Β ́ Φάσης ανέρχονται στην Β ́ κατηγορία.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ