Κ. Μελέτης (Eurohoops Academy Λεόντειος): Για εμάς η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη

Σε ρυθμούς play offs κινούνται οι ομάδες της Γ΄Ανδρών για την Εσκα, με την Παρασκευή (31/3) να ξεκινά η συναρπαστική αυτή διαδικασία.

Το «The Momentum.gr» επιχειρεί να σας μεταφέρει το κλίμα των μονομάχων, προκειμένου να εξοικειωθούμε λίγο περισσότερο με τους πρωταγωνιστές.

Η Eurohoops Academy Λεόντειος είναι μια εκ των 6 ομάδων που θα λάβουν μέρος στην Β΄ Φάση του πρωταθλήματος. Τερμάτισε στην 2η θέση του 3ου Ομίλου με 14 νίκες και 4 ήττες. O coach της ομάδας, Κωσταντίνος Μελέτης μιλά για αυτή την πορεία, δίνοντας τον ορισμό του πρωταθλητισμού για το ανδρικό τμήμα.

1. Τα play offs της ανόδου ήταν ο στόχος της χρονιάς;

H βάση πάνω στην οποία κινηθήκαμε τόσο προπονητικά όσο και αγωνιστικά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ήταν να δουλέψουμε σε επίπεδο πρωταθλητισμού, με ότι συνεπάγεται αυτό, τόσο σε εντατικότητα και συνέπεια όσο και σε καθορισμό στόχων.

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μια ομάδα με νέα παιδιά πρέπει να θέτει υψηλούς στόχους ώστε να μπαίνει σε μια διαδικασία αγωνιστικής αναβάθμισης είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Η Eurohoops Academy έχει σαν γενικότερο στόχο της την ποιοτική προπόνηση και την ανάδειξη νέων αθλητών με προοπτική εξέλιξης και το τμήμα των ανδρών θα έπρεπε να αποτελεί ένα δείγμα της φιλοσοφίας αυτής και βάση αποτελέσματος αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής.

2. Είναι εφικτή η κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων προνομιούχων θέσεων που θα σας δώσουν το εισιτήριο για τη Β΄Εσκα;

Είναι μια πολύ δύσκολη συνθήκη, ξεκινάμε με μειονέκτημα έχοντας 2 ήττες από την έμπειρή και εξαιρετικά ποιοτική ομάδα του Ν.Ο. Σαρωνίδας οπότε θα πρέπει να κάνουμε υπέρβαση για να πλασαριστούμε σε μια από τις 4 προνομιούχες θέσεις. Οι ομάδες που θα ανταγωνιστούμε έχοντας σαν όπλο την εμπειρία των αθλητών τους θεωρώ ότι έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτή την σειρά αγώνων.

3. Ψυχολογικά και λόγω του νεαρού της ηλικίας των παικτών, είναι η ομάδα έτοιμη για αυτή την πρόκληση;

Η εμπιστοσύνη στο πλάνο μας, η δουλειά και οι υπερβάσεις που έχουμε ήδη κατακτήσει είναι η βάση της ψυχολογίας μας, για εμάς η χρονιά είναι ήδη πετυχημένη.

Μας αρέσει να ανεβαίνουμε ξεχωριστά κάθε σκαλοπάτι και να βλέπουμε πως μπορούμε να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από κάθε συνθήκη. Δεν τρέφουμε αυταπάτες, το επόμενο σκαλοπάτι για εμάς είναι να κοιτάξουμε στα μάτια τους αντιπάλους μας.

4. Οι εντυπώσεις σου από την Α΄Φάση του πρωταθλήματος και το επίπεδο των ομάδων

Οι ομάδες του ομίλου μας ήταν ανταγωνιστικές, υπήρχαν αρχικά ο Ν.Ο.Σαρωνίδας, πραγματική ομάδα με έμπειρους αθλητές οι οποίο μας δίδαξαν πόσο απλό είναι το μπάσκετ, ο Καρέας με τον οποίο κάναμε υπέρβαση για να τον αφήσουμε 1 βαθμό πίσω μας, αλλά και οι Αμπελόκηποι με τον Πρωτέα,ομάδες με ταλέντο και δύναμη. Αντιμετωπίσαμε πολλούς αθλητές έμπειρους με βαθιά γνώση του αθλήματος το οποίο για εμάς αποτελεί σημαντική εμπειρία. Τέλος αυτό που θέλω να τονίσω για όλους τους αντιπάλους προπονητές και αθλητές του ομίλου μας είναι η ύπαρξη της αθλητικής αξιοπρέπειας, ένα στοιχείο που οφείλουμε να αναδεικνύουμε σήμερα.

Τι ισχύει για τα play offs της Γ΄Ανδρών 2022-23

Μετά την ολοκλήρωση της Α ́ Φάσης θα προκριθούν για την Β ́ Φάση οι δύο (2) πρώτες ομάδες κάθε ομίλου (2Χ3=6 ομάδες) σύμφωνα με τον αντίστοιχο βαθμολογικό πίνακα. Τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ των δύο (2) προκριθέντων ομάδων κάθε ομίλου μεταφέρονται στον βαθμολογικό πίνακα της Β ́ Φάσης και ως εκ τούτου οι ομάδες αυτές δεν θα αγωνισθούν μεταξύ τους στην Β ́ Φάση

Στην Β ́ Φάση θα αγωνισθούν οι δύο (2) προκριθείσες ομάδες κάθε ομίλου με τις προκριθείσες ομάδες των υπολοίπων ομίλων, σε διπλούς αγώνες.

Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα της Β ́ Φάσης ανέρχονται στην Β ́ κατηγορία.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ