Βραβεία μπασκετικής ειλικρίνειας

Κάποιες φορές οι δηλώσεις που κάνουν οι εκάστοτε πρωταγωνιστές είναι τόσο θορυβώδεις και ουσιώδεις, με αποτέλεσμα η ερμηνεία τους να αποδεικνύεται κομπλεξική.

Δηλαδή, όταν κάποιος αναλαμβάνει τον ρόλο του ερμηνευτή σε κάτι τόσο ξεκάθαρο, είναι να σαν να αφαιρεί λίγο από την γοητεία ενός λεκτικού συνόλου.

Η μεταγραφική περίοδος συνοδεύεται από μάχες αλλά και πολύ δυνατές συγκινήσεις. Επομένως, η παρούσα φάση που διανύουμε, προσφέρεται για πάσης φύσεως έργα.

Ο φακός της εβδομάδας αυτής πέφτει σε δύο συνοδοιπόρους από διαφορετικά πόστα. Το πρώτο είναι το αγωνιστικό και το δεύτερο, επιτελικό από τον προεδρικό θώκο.

Οι περιπτώσεις

Ο Τορνίκε Σενγκέλια πήρε μια μεγάλη απόφαση, αλλάζοντας ομάδα. Η μεταγραφή του στην ΤΣΣΚΑ δεν ήταν και η πιο απλή, αν αναλογιστεί κανείς τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην χώρα του. Ωστόσο, το αντίο του στην Μπασκόνια, είναι συγκινητικό και γεμάτο ειλικρίνεια.

«Υπήρχαν πολλά σωματικά και πνευματικά εμπόδια, αλλά στο τέλος αυτών των έξι ετών μπορώ να πω ότι μεγάλωσα και ωρίμασα ως παίκτης, ως άνθρωπος και ως πατέρας πλέον. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις, τόσο εντός όσο κι εκτός γηπέδου. Κάθε φορά που φεύγουμε από εδώ, τα παιδιά μου με ρωτάνε πότε θα γυρίσουμε στη Βιτόρια. Δεν κλείνω καμία πόρτα. Η Μπασκόνια είναι το δεύτερο σπίτι μου, νιώθω πολύ καλά και ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον. Αυτός ο σύλλογος είναι το δεύτερο σπίτι μου. Η Μπασκόνια μου πρόσφερε τα πάντα και εγώ πρόσφερα τα πάντα στην Μπασκόνια. Ήρθα παιδί και φεύγω άντρας».

Το δεύτερο παράδειγμα ειλικρινούς λόγου, δεν έχει τόση συγκίνηση. Απεναντίας, έχει πολύ λογική και δόση από το νέο πεδίο της πραγματικότητας που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού σε όλες τις πτυχές της ζωής μας.

Ο Αντρέι Βατούτιν εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης της ομάδας για την αποχώρηση του Χάουαρντ Σαντ-Ρος από την ΤΣΣΚΑ.

«Ήταν  ακόμη μία επαγγελματική απόφαση. Προσπαθήσαμε πολύ για να βρούμε την οικονομική βοήθεια να κρατήσουμε τον Χάουαρντ στο ρόστερ, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα απέδειξε ότι είναι σημαντικός παίκτης και ένας σπουδαίος συμπαίκτης. Δυστυχώς όμως, εξαιτίας της μείωσης του προϋπολογισμού και του οικονομικού προβλήματος που δημιούργησε η πανδημία, δεν έχουμε περιθώριο για ελιγμούς, εν προκειμένω δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κάποιες έξτρα δαπάνες. Αφήνουμε ελεύθερο τον Χάουαρντ με λύπη, αλλά και ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που μας παρείχε την περσινή σεζόν».

Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ