Τζακ Ντόρσεϊ: Η αντισυμβατική ζωή ενός δισεκατομμυριούχου

Σαν σήμερα το 1976 γεννήθηκε ο δημιουργός του ιστοχώρου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αντιφατική ζωή του, δεδομένης της άνετης που εξασφάλισε μέσω της τεχνολογίας.

Ας δούμε μερικά βασικά χαρακτηριστικά του:

Άρχισε να ασχολείται με τον προγραμματισμό όταν ήταν ακόμη μαθητής. Στα 15 του έφτιαξε ένα λογισμικό αποστολής που ακόμη χρησιμοποιείται από κάποιες εταιρείες ταξί.

Όταν δεν τριγυρνούσε σε καταστήματα ηλεκτρονικών ή έκανε παρέα με τους φίλους του, πήγαινε σε πανκ συναυλίες.

Όπως πολλοί ακόμη δισεκατομμυριούχοι της τεχνολογίας, δεν αποφοίτησε ποτέ από το κολέγιο, αν και πήγε για ένα μικρό διάστημα στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Μισούρι, πριν μεταφερθεί στο New York University, όπου και τα παράτησε.

Το 2000 έφτιαξε ένα απλό πρωτότυπο που του επέτρεπε να ενημερώνει τους φίλους του για τη ζωή του μέσω του BlackBerry και email. Κανείς άλλος δεν έδειξε να ενδιαφέρεται, οπότε «πάγωσε» για λίγο την ιδέα.

Έπιασε δουλειά στην εταιρεία Odeo, όπου γνώρισε τους ανθρώπους με τους οποίους αργότερα θα δημιουργούσε το Twitter. H Οdeo έκλεισε το 2006 και ο Ντόρσεϊ επέστρεψε στην ιδέα που είχε με τα μηνύματα, οπότε έτσι γεννήθηκε το Twitter.

Μαζί με τους Εβαν Γουίλιαμς και Μπιζ Στόουν αγόρασαν το domain του Twitter για περίπου 7.000 δολάρια και ο Ντόρσεϊ αποχωρίστηκε το σκουλαρίκι που είχε στη μύτη, για να ταιριάζει με την εικόνα του CEΟ. Ήταν 30 χρονών.

Δεν επιδεικνύει συχνά τον πλούτο του, υπάρχουν φορές που πηγαίνει με το λεωφορείο στη δουλειά. Είχε πει στο New Yorker ότι χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς γιατί έτσι κάνει έρευνα αγοράς.

Έχει μία BMW 3 Series, αλλά δεν την οδηγεί συχνά.

Δεν έχει γραφείο, δουλεύει σε ένα iPad. Επίσης, έχει άδεια μασέρ. Τις πρώτες ημέρες του Twitter, ήθελε να γίνει σχεδιαστής μόδας και ακόμη θεωρείται ένας από τους πιο στιλάτους άνδρες της τεχνολογίας.

Πηγή ενημέρωσης: sansimera, iefimerida

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ