Το οριστικό time-out της Άλμπα στις μαζορέτες της

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε η γερμανική ομάδα μπάσκετ της Άλμπα Βερολίνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε, η Άλμπα καταργεί τις μαζορέτες στα τάιμ-άουτ, αφού αυτό δεν ταιριάζει στην από εδώ και στο εξής κουλτούρα της.

Με βάση τα όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του συλλόγου, η συγκεκριμένη απόφαση εδράζεται στο κοινωνικό προφίλ που θέλει να προωθήσει η γερμανική ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα «δεδομένα της εποχής».

Αναλυτικά η δήλωση του Μάρκο Μπάλντι:

«Οι ALBA Dancers έκαναν σπουδαία δουλειά τα τελευταία 25 χρόνια και έχουν βραβευτεί πολλές φορές ως η καλύτερη χορευτική ομάδα στην Ευρώπη. Θα ήθελα να τις πως ευχαριστώ επειδή τα έδωσαν όλα για χάρη του συλλόγου. Παρόλα αυτά, φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι η εμφάνιση νεαρών γοητευτικών γυναικών να εμφανίζονται στις διακοπές ενός αγώνα δεν ταιριάζει στην εποχή μας. Ξέρουμε ότι θα λείψουν από τους φιλάθλους μας, αλλά στα εντός έδρας παιχνίδια μας υπήρχε η εντύπωση ότι οι γυναίκες της Άλμπα ήταν υπεύθυνες για να χορεύουν στα διαλείμματα ενώ οι άνδρες παίζουν μπάσκετ. Το κλαμπ μας όμως είναι διαφορετικό: Με το πρόγραμμα που έχουμε για τις μικρές ηλικίες είμαστε πρότυπα, αφού εμπνέουμε κορίτσια και αγόρια να ασχοληθούν με τα αθλήματα.

Στο μέλλον θέλουμε να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα ότι οι γυναίκες στον χώρο του μπάσκετ μπορούν να είναι πρότυπα. Έχουμε ήδη τη μεγαλύτερη βάση παικτριών στην Γερμανία. Η πρώτη ομάδα γυναικών του συλλόγου ανέβηκε στην 2η κατηγορία πριν από έναν χρόνο. Θα ενισχύσουμε αυτή τη δυναμική με στόχο η ομάδα μπάσκετ γυναικών να παλέψει προκειμένου να βρεθεί στην πρώτη κατηγορία τα επόμενα χρόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ