Τι σημαίνει για την ΕΣΚΑΝΑ η παρουσία των Πέρα, Ακαδημίας και Ίκαρου Καλλιθέας στα play outs

Με διαδικασίες fast track θα τελειώσουν οι υποχρεώσεις των ομάδων της Γ΄Εθνικής, αφού η επόμενη φάση ξεκινά άμεσα με διπλούς αγώνες.

Στη δική μας περιοχή των θεμάτων και δη την ΕΣΚΑΝΑ, οι εκπρόσωποι της Ένωσης στην Γ΄Εθνική ήταν αξιοπρεπέστατοι.

Ελευθερία Μοσχάτου, Ερμής Αργυρούπολης, Πορφύρας, Κρόνος Αγ. Δημητρίου εξασφάλισαν άνετα την παραμονή τους στην κατηγορία και σε μια δύσκολη χρονιά, αφού το επίπεδο του πρωταθλήματος δεν συγκρίνεται με το περσινό, που ήταν σαφώς υποδεέστερο.

Αυτό βέβαια δεν μειώνει την συμμετοχή των Πέρα, Ακαδημίας Ελευσίνας και Ικάρου Καλλιθέας στα play outs, αφού και αυτές οι ομάδες ήταν ανταγωνιστικές και δύσκολα θα υποβιβαστούν.

Πως επηρεάζεται η ΕΣΚΑΝΑ

Πέρα και Ακαδημία Ελευσίνας θα παλέψουν για μια θέση. Ο ηττημένος του ζευγαριού υποβιβάζεται στο τοπικό του Πειραιά. Επομένως, μια ομάδα μείον σίγουρα.

Στο έτερο ζευγάρι, ο Ίκαρος αντιμετωπίζει τον Αργοναύτη Τριγλίας με πλεονέκτημα έδρας. Η νεανική ομάδα της Καλλιθέας έδωσε βήμα σε νέα παιδιά και εντυπωσίασε. Εκτιμούμε ότι δύσκολα θα χάσει την παραμονή της στην Κατηγορία, παρόλο που προγνωστικά σε τέτοιες φάσεις έχουν ελάχιστη σημασία και βαρύτητα.

Τα σενάρια

Με τον υποβιβασμό Πέρα η Ακαδημίας, από την Α΄δεν πέφτει άλλος πέραν των 4 (βάσει προκήρυξης).

Αν ηττηθεί ο Ίκαρος Καλλιθέας, τότε οι δυο νικητές των play outs σε Α και Β Εσκανά, θα χρειαστεί να παίξουν και μεταξύ τους. Σε αυτό το σενάριο και στις δυο κατηγορίες σώζεται μια ομάδα.

Τουλάχιστον τη φετινή χρονιά θα διεξαχθούν play outs και θα τιμηθεί η εν λόγω συνθήκη.

Τέλος, λόγο του ό,τι η Γ Εθνική προπορεύεται της ΕΣΚΑΝΑ, οι ομάδες της Ένωσης θα ξέρουν τον προγραμματισμό τους και δεν θα περάσουν τα περσινά, με τις αναίτιες χρονοκαθυστερήσεις λόγω της εμπλοκής του Κυπέλλου.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ