Τι «παίζει» με τα γυμναστήρια – Τα εσκεμμένα φάουλ στον αθλητισμό

Όσο και αν το τοπίο φαίνεται θολό και ασαφές ως προς την αποκωδικοποίηση των νέων μέτρων απελευθέρωσης και επανεκκίνησης των αθλητικών δραστηριοτήτων, είναι πρόδηλο ότι η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα ξεκλειδώσει τις παλιές μας συνήθειες.

Έσχατο παράδειγμα αυτή της νόρμας, οι πρωινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΡΤ με αφορμή τον κλάδο των γυμναστηρίων.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις για τις τελικές αποφάσεις.

Η πιθανή ημερομηνία

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως εάν όλα πάνε καλά, θα πάμε σε άνοιγμα των γυμναστηρίων από τις 17 του μηνός, ωστόσο σε πρώτη φάση διευκρίνισε πως θα αφορά μόνο όσους πολίτες έχουν εμβολιαστεί. Το ολικό άνοιγμά τους θα γίνει στις αρχές Ιουνίου, επεσήμανε.

Η προέκταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Είναι γεγονός ότι περισσότερη ασάφεια παρά γνώση προκάλεσαν οι προχθεσινές ανακοινώσεις περί ανοίγματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ουδείς έγινε σοφότερος από τα όσα γνωστοποιήθηκαν και όλοι παραμείναμε στο ίδιο έργο θεατές. Η απραξία και το φόντο του πάγου αρνούνται να αλλάξουν «ταπετσαρία».

Παρόλα αυτά, είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι αρμόδιοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο που ισούται με περισσότερους εμβολιασμούς, έτσι ώστε η μετάβαση να γίνει με ήρεμο – και δυστυχώς -βασανιστικά αργό τρόπο που επιφέρει περισσότερο εκνευρισμό και απόγνωση στους ξεχασμένους εμπλεκομένους των σπορ. Με βάση αυτή την συνθήκη, τα δεδομένα θα επαναξιολογηθούν προσεχώς με μεγαλύτερη σοφία και ασφάλεια.

Εκτίμησή μας είναι πως την επόμενη Παρασκευή, οι «οδηγοί» θα είναι πιο κατανοητοί. Αν όχι, δύσκολη η διάκριση μεταξύ εφιάλτη και πραγματικότητας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here