Στα κρυφά

Τίποτε δεν είναι εύκολο στη ζωή, όπως και τίποτε δεν χαρίζεται σε κανέναν. Ο κορωνοιός πάγωσε τα πάντα, με δυσμενείς συνέπειες στο επίπεδο των υψηλών επιδόσεων και του πρωταθλητισμού.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις της καθημερινότητας, είναι αδύνατον να μείνουν ανεπηρέαστοι και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές, που είναι οι παίκτες. Από την άλλη όμως, η ζωή συνεχίζεται και οι καινούργιες προκλήσεις έχουν ήδη αρχίσει να ετοιμάζονται.

Το παράδειγμα Παπαγιάννη

Ο νεαρός σέντερ του Παναθηναϊκού ενσαρκώνει την εναλλακτική σκοπιά της πανδημίας. Η καραντίνα του έκανε καλό, με την φωτογραφία που ανέβασε ο ατζέντης του, ενδεικτική της δουλειάς του.

Έχασε αρκετά κιλά και στην κυριολεξία μεταμορφώθηκε. Ενδιαφέρον θα έχουν οι δηλώσεις που θα κάνει ο αθλητής στα media το προσεχές διάστημα σχετικά με αυτή του την θεαματική αλλαγή. Το κυριότερο όμως ζουμί του ενδιαφέροντος θα είναι το αγωνιστικό πρόσωπο που θα παρουσιάσει στα παρκέ.

Το ωφέλιμο της καραντίνας

Αποτελεί κοινό τόπο ότι η καραντίνα προσφέρθηκε και προσφέρεται σε σημαντικό παράγοντα προσωπικής και ατομικής εξέλιξης. Πέρα από τα όρια των ψυχικών μας αποθεμάτων, ενδείκνυται και για πολλά περισσότερα. Στην περίπτωση του Παπαγιάννη, η καραντίνα αποτέλεσε μια σημαντική αφορμή να δει αλλιώς τα πράγματα και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερο επαγγελματικό τρόπο το άθλημα. Βέβαια σε όλο αυτό, σημασία έχει η διάρκεια. Ωστόσο, ας μείνουμε στο τώρα γιατί αυτό είναι η βάση του μέλλοντος.

Μια άλλη τέλος σκοπιά εξέτασης είναι η βάσιμη φημολογία περί δραματικής μείωσης των ετήσιων προϋπολογισμών των ομάδων, που θα έχει ως φυσική συνέπεια την αντίστοιχη περικοπή μισθών των παικτών. Ίσως λοιπόν η όλη αυτή εξέλιξη αφυπνίσει παιδιά σαν τον Παπαγιάννη για να «σοβαρευτούν» και το επίπεδο της προσωπικής τους προετοιμασίας να ανταμώσει με το ταλέντο και τα φυσικά προσόντα που τους χάρισε ο Θεός.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ