Ο ήλιος της καταιγίδας

Σε αχαρτογράφητα νερά πλέει όλος ο πλανήτης συμπαρασύροντας τους πάντες και τα πάντα. Μαζί του λοιπόν και τον αθλητισμό με τους πρωταγωνιστές του να καλούνται να πλοηγηθούν προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Το τοπίο που διαγράφεται στο άθλημα που ασχολείται επισταμένως και ανιδιοτελώς το «The Momentum.gr» είναι παραπάνω από θολό και ομιχλώδες. Δεν πρόκειται για κάποιο είδος παραπόνου, γιατί σε τέτοια περίπτωση θα διαπράτταμε ύβριν. Είναι απλά η καταγραφή της επικαιρότητας σε μια σειρά από αθλητικά ζητήματα που κολυμπάνε στην αβεβαιότητα που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Ουδείς γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον στις αγωνιστικές υποχρεώσεις  όλων των βαθμίδων του μπάσκετ. Από Δ’ τοπικό μέχρι την Ευρωλίγκα. Εικασίες, σενάρια, σκόρπιες σκέψεις και ”κουβέντα να γίνεται” αποτελούν το παρόν, αυτό που ζούμε τώρα.

Το παιχνίδι των εικασιών

Η νομοθετική διάταξη που γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε μια μικρή είδηση που στα δικά μας μάτια, μεταφράζεται πως το αφήγημα περί «μη γενόμενης σεζόν» δεν θα ισχύσει.

Η δεύτερη εικασία που κάνουμε είναι πως παρόλο που η χώρα μας τα έχει πάει περίφημα στην αναχαίτιση της νόσου, οι πιθανότητες για διεξαγωγή επίσημων αθλητικών δραστηριοτήτων ελαχιστοποιούνται. Δύσκολο να πάρει κάποιος μια τόσο δύσκολη απόφαση, υπό τον φόβο της δυσάρεστης συνέπειας ενός κρούσματος. Η άποψη αυτή βέβαια ενισχύεται και από αυτά που ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά στον Τύπο. Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν θα γίνει με μια ανάσα, αλλά βαθμιαία, σταθερά και σταδιακά.

Το άγνωστο μέλλον

Ιδιαίτερα ζοφερό διαγράφεται παράλληλα το μέλλον της πλειοψηφίας των ομάδων που θα κληθούν για να επανέλθουν στην προ – κορωνοϊού πραγματικότητα. Δεν γίνεται βέβαια να αρθρωθεί κάποια λέξη για τους επαγγελματίες ασυνεπείς και την συμπεριφορά που θα δείξουν, όταν με το καλό επιστρέψουν όλοι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι στο γήπεδο.

 Η θετική σκέψη

Οι μάχες της επόμενης μέρας είναι αρκετές και πολυεπίπεδες. Στην παρούσα φάση όμως, η πιο ασφαλής και επικερδής μετοχή για να επενδύσουμε είναι αυτή της  θετικής σκέψης. Να δώσουμε όσο γίνεται χώρο στα θετικά της όλης ιστορίας, να αναλογιστούμε τις πράξεις μας και να ανοίξουμε την καρδιά μας στα καλύτερα που θα έρθουν. Δεν έχει σημασία πόσο ισχυρή είναι η καταιγίδα και πόσες αστραπές έπεσαν πάνω στη γη. Στη συνέχεια, το φως επανέρχεται για να φωτίσει το σκοτάδι.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ