Σαν σήμερα: Η γέννεση ενός Βασιλιά

Στα 37 μπαίνει σήμερα ο κορυφαίος παίκτης της σύγχρονης ιστορίας του NBA, o LeBron James, ένας αθλητής τρομακτικής εμβέλειας, που για πολλούς μπαίνει σε διαδικασία σύγκρισης με τον Michael Jordan.
O “King” έχει σπάσει κάθε πιθανό ρεκόρ και φυσικά εκτός από τα εντός παρκέ πεπραγμένα του, τα οποία είναι λίγο πολύ γνωστά σε όλους, η ζωή του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και εκτός παρκέ, καθώς πρόκειται για ένα ιδιαίτερο άτομο με ξεχωριστή πορεία και με πλούσια φιλανθρωπική δραστηριότητα.
Θα διηγηθούμε λοιπόν 10 άγνωστες στο ευρύ κοινό πτυχές της προσωπικής ζωής ενός εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του αθλήματος.

Ι) Ο πατέρας του ήταν απών από τη ζωή του LeBron, καθώς μπαινόβγαινε στη φυλακή και δεν ήθελε καμία σχέση με την οικογένειά του. Η μητέρα του, που ήταν μόλις 16 ετών, επειδή δεν μπορούσε να προσφέρει μια αξιοπρεπή ζωή στον γιο της, πήρε την απόφαση να τον δώσει για υιοθεσία σε μια οικογένεια με σταθερό και υγιές περιβάλλον, ώστε ο νεαρός LeBron να μεγαλώσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

ΙΙ) Από τα 15 του κιόλας είχε στρέψει τα φώτα ολόκληρου του πλανήτη πάνω του. Οι μεγαλύτεροι αθλητικοί δημοσιογράφοι της χώρας σπαταλούσαν άφθονο μελάνι για να καταγράψουν τα κατορθώματά του, ενώ κάθε φορά που έπαιζε γινόταν κάτι σαν πανηγύρι στο γήπεδο, με αγώνες γυμνασίου ξεπερνούν ορισμένες φορές σε κοινό ακόμα και αγώνες του NBA! Όλη η Αμερική είχε βουίξει, πως στο Akron του Ohio υπάρχει ένας νεαρός παίκτης, που μπορεί να αφήσει εποχή!

III) Από εκείνα τα χρόνια του στο γυμνάσιο, ο LeBron δεν είχε βάλει σε μια σειρά μόνο την αθλητική του σταδιοδρομία, αλλά και την οικογενειακή του. Με τη γυναίκα του, Savannah Brinson, διατηρούσαν δεσμό από τα εφηβικά τους χρόνια. Η Savannah Brinson κατά δική της δήλωση, δεν περίμενε ποτέ ότι ο James θα γινόταν κάτι παραπάνω από ένας απλά καλός παίκτης. Έπεσε πολύ έξω…

IV) Summer League 2003: Τα Summer Leagues ακόμη δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για τον μπασκετικό κόσμο της Αμερικής. Ταλαντούχοι παίκτες από κάθε γωνιά της γης λαμβάνουν μέρος, για να δείξουν την αξία τους εν όψει των επικείμενων Draft και οι εξέδρες των ιδιωτικών γηπέδων (max 2000 θέσεις) είναι μισοάδειες, με τη συντριπτική πλειοψηφία των θεατών να είναι προπονητές, managers και scouters. Η ιστορία όμως διαμορφώθηκε αλλιώς, όταν στο Pepsi Pro Summer League του Orlando το 2003, το παιχνίδι άλλαξε έδρα και μεταφέρθηκε στο τότε TD Waterhouse Centre και νυν Amway Arena, το οποίο είναι το γήπεδο των Orlando Magic. Ο λόγος της μετακόμισης; Οι 13.000 τρελαμένοι θεατές, που δεν κρατιόνταν να δουν τον LeBron να διεκδικεί μια θέση στην κορυφαία λίγκα. Σε πολύ λίγες μέρες, θα επιλεγόταν στην 1η θέση του Draft από τους Cavaliers!

V) Πέρα από σπουδαίο μπασκετικό μυαλό, πρόκειται και για έναν μοναδικό επιχειρηματία. Δεν μιλάμε μόνο για τις αμέτρητες σειρές ρούχων και παπουτσιών με το όνομα και τη σφραγίδα του, αλλά και για τις επενδύσεις του. Το 2011 αποφάσισε να αγοράσει το 2% των μετοχών της Liverpool έναντι 6.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα το μικρό αυτό ποσοστό κοντεύει τα 45 εκατομμύρια έχοντας σχεδόν εφταπλασιάσει την αρχική του αξία!

VI) Τα τελευταία 10 χρόνια η φανέλα του έχει βρεθεί στην κορυφή των πωλήσεων 6 φορές. Είναι ο παίκτης με τα περισσότερα έσοδα στην ιστορία για μια ομάδα του NBA, ενώ ταυτόχρονα είναι ο πρώτος και μοναδικός παίκτης, που σπάει το φράγμα του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων συνολικών απολαβών από τα συμβόλαια που έχει υπογράψει στην καριέρα του.

VII) Ιούλιος 2010: Ο LeBron είναι ελεύθερος και φυσικά η απόφασή του είναι το πιο hot θέμα σε ολόκληρο τον μπασκετικό κόσμο. Εκείνες τις μέρες όμως ο James διοργανώνει ένα Camp, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οι πιο ταλαντούχοι παίκτες Λυκείων της χώρας, που ετοιμάζονται να μπουν στο κολέγιο. Σε αυτά τα Camps ο LeBron μαθαίνει πολλά από τα μυστικά του στους φερέλπιδες παίκτες και συνομιλεί μαζί τους για οτιδήποτε, ενώ επίσης καλεί και άλλους αστέρες. Λίγες μέρες λοιπόν πριν την οριστική απόφαση για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (θα ήταν τελικά το Miami), ο “Βασιλιάς” εμφανίζεται στις εγκαταστάσεις μαζί με τον κολλητό του, Chris Paul, για να αντιμετωπίσουν μια ομάδα νεαρών παικτών η οποία αποτελούταν από τους Chris Wright, Vernon Macklin, Kyle Singler, Shelvin Mack (ναι ο πρώην πράσινος Guard) και Klay Thompson. Ναι, η πρώτη φορά που ο LeBron James και ο Klay Thompson τέθηκαν αντιμέτωποι, ήταν ένα Camp, που ο ίδιος ο James διοργάνωνε, για να βοηθήσει τα πιο νέα παιδιά και όχι τα παρκέ του NBA και οι τελικοί του.

VIII) «Η νευρικότητα πριν την πρώτη μέρα στο σχολείο επιστρέφει τώρα! Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες στιγμές, αν όχι η μεγαλύτερη, της ζωής μου, αφού ανοίξαμε το «I PROMISE» σχολείο. Αυτό το παιδί από το Άκρον που έχασε 83 μέρες από το σχολείο στην τετάρτη είχε μεγάλα όνειρα για τα παιδιά του Άκρον, να τους δώσει όλα όσα χρειάζονται για να βρουν το πάθος τους, να δώσουν πράγματα στην κοινωνία και να αλλάξουν τον κόσμο. Αυτό είναι το σχολείο αυτό. Οι άνθρωποι είναι το σχολείο αυτό. Το Άκρον είναι το σχολείο αυτό. Πάντα κάνουμε κάτι σπουδαίο. Και δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από την σημερινή μέρα και τα εγκαίνια, μέχρι την επόμενη κίνηση που ονειρευόμαστε. Είμαι τόσο απίστευτα περήφανος και ενθουσιασμένος να δω τα παιδιά  μου, το σπίτι μου. Ευχαριστώ»
Με αυτή την ομιλία ο LeBron James κάνει τα εγκαίνια στο σχολείο που χρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο και άνοιξε της πύλες του το 2018 στη γενέτειρά του, το Akron του Ohio.

ΙΧ) Στα χρόνια του στο Miami, διοργάνωνε μαζί με τον επιστήθιο φίλο του, Randy Mims, κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα ένα event ποδηλασίας. Ο Mims ενημέρωνε online τους ακόλουθούς του για την ώρα και το μέρος της εκκίνησης της διαδρομής, χωρίς να γνωστοποιεί την παρουσία του LeBron. Μέχρι οι ποδηλάτες να τον αντιληφθούν, αυτός βρισκόταν ήδη εκατοντάδες μέτρα μακριά τους. Όπως ο ίδιος δήλωνε: «Το έκανα για να έχω την ελευθερία μου ανάμεσα στα πλήθη, κάτι που είναι δύσκολο για έναν επαγγελματία αθλητή και για την ψυχική μου υγεία». Εκείνη η περίοδος ήταν δύσκολη για τον LeBron James, αφού ο κόσμος είχε στραφεί εναντίον του, κατηγορώντας τον για έλλειψη πυγμής, μετά την επιλογή του να κάνει Join σε μια Super Team όπως οι τότε Miami Heat.

X) Έχει κατακτήσει κάθε διαθέσιμο ατομικό και ομαδικό τίτλο τόσο με τους συλλόγους που έχει αγωνιστεί όσο και με την εθνική του, εκτός όμως από έναν. Αυτόν του παγκόσμιου κυπέλλου. Υπεύθυνη για αυτό, ήταν η εθνική μας ομάδα, που πέταξε έξω αυτόν και την παρέα του στον αλησμόνητο ημιτελικό της Σαϊτάμα την 1η Σεπτεμβρίου του 2006. Έκτοτε δεν συμμετείχε ξανά σε MundoBasket, με το συγκεκριμένο ματς να είναι -κατά δική του δήλωση- μια από τις χειρότερες αναμνήσεις της καριέρας του.

Ο LeBron James λοιπόν, γίνεται σήμερα 37 ετών. Είτε τον αγαπάτε, είτε τον μισείτε, καλό θα είναι να αντιληφθείτε, πως ο χρόνος κυλά αμείλικτος και να εκτιμήσετε τα επόμενα χρόνια, κατανοώντας, ότι είμαστε υπερβολικά τυχεροί, που ζούμε την εποχή του

Happy Birthday King!

Επιμέλεια: Outsider

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ