Ψυχολογία, ρυθμός και «επιτακτική» δράση στην Α2

Μια ενδιαφέρουσα εκτίμηση της αγωνιστικής συνθήκης που βιώνει ο Ολυμπιακός εξαιτίας της απουσίας του από το πρωτάθλημα της Α1, έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας  μετά τη νίκη επί της Ζεντί.

Ο Έλληνας τεχνικός απέδωσε τα άσχημα ξεκινήματα της ομάδας στους αγώνες της Euroleague, στο γεγονός ότι η έλλειψη παιχνιδιών από το εγχώριο πρωτάθλημα της Α1 δημιουργεί περισσότερη πίεση στους παίκτες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αυτοπεποίθηση που τροφοδοτείται από τον ρυθμό των παιχνιδιών.

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο τρόπος που ξεκινάμε τα παιχνίδια είναι αντικείμενο έρευνας, οφείλουμε να το κοιτάξουμε. Χρησιμοποιούμε διαφορετικές πεντάδες, έχω το συμπέρασμα ότι το γεγονός ότι δεν παίζουμε στην Α1 μας αφαιρεί ρυθμό. Ένας παίκτης που ξεκινάει, είναι διστακτικός και έχει πίεση για να δείξουν σε επτά, πέντε, τρία λεπτά τι αξίζουν. Είναι ανεξήγητη η διαφοροποίηση του πρώτου με τα επόμενα τρία δεκάλεπτα.

Βρήκαμε τις πεντάδες που ταίριαζαν, δεν κάναμε πολλές αλλαγές, καταλήγω στο ότι παίζουμε με άγχος και πίεση στο ξεκίνημα. 100% η τοπική Λίγκα βοηθάει στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης, όλοι μας ρωτούν πως τα καταφέρνουμε παίζοντας μόνο στην Ευρωλίγκα. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα, δεν την κρίνω, αλλά αναφέρω ότι είναι ένα γεγονός που θέλει ιδιαίτερη διαχείριση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο coach.

Ερμηνεία

Προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσουμε τα όσα λέγονται και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες από Τύπο και πληροφορίες, συνάγεται το συμπέρασμα ότι πολύ δύσκολα δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α1 ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν.

Για να γίνει αυτό βέβαια, θα χρειαστεί η αγωνιστική συνδρομή μέσω της Α2 και όχι αυτή της wild card. Τέλος, στους ψιθύρους περί μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών, όσο περνάει ο καιρός, πυκνώνουν όλο και περισσότερο οι συμμετοχές των ομάδων στις προπονήσεις.

Επομένως, δεν θα ήταν άστοχο να ισχυριστούμε ότι το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών θα διεξαχθεί κανονικά (στην παρούσα φάση επιτρέπονται μόνο προπονήσεις), με τον Ολυμπιακό να θεωρείται το μεγάλο φαβορί για την επίσημη επιστροφή του στην πρώτη κατηγορία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here