Ψαράκης (Κρόνος Γέρακα): «Οδηγός» μας το οικογενειακό κλίμα – Αναγκαία η αθλητική αναθεώρηση στον δήμο

Σε ρυθμούς προετοιμασίας και εισαγωγής στη νέα αγωνιστική χρονιά, κινούνται πλέον τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας. Το «The Momentum.gr» πιάνει παλμούς από τα γήπεδα και τους πρωταγωνιστές του, με σημερινή στάση στον Γέρακα.

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας, του Κρόνου Γέρακα, Χαράλαμπος Ψαράκης μίλησε για τους στόχους της ομάδας στον Α Όμιλο της Β΄Εσκα, τη στήριξη προς τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής αλλά και το πνεύμα που πρέπει να διαπνέει το αθλητικό γίγνεσθαι του Δήμου Παλλήνης.

1. Νέα χρονιά, νέο ξεκίνημα, ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας

Στο ταξίδι της προπονητικής μου πορείας, έχω μια βασική αρχή και πεποίθηση. Οι στόχοι ορίζονται από τους πρωταγωνιστές, που είναι οι παίκτες. Το φετινό πρωτάθλημα αναμένεται πολύ δυνατό και οι προσωπικότητες θα έχουν τον πρώτο λόγο. Εμείς, από την πλευρά μας, θα κάνουμε το καθήκον μας, που είναι η σκληρή δουλειά και όλα θα φανούν στο γήπεδο..

2. Το σχόλιό σου για την κλήρωση του ομίλου

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση. Στον όμιλό μας, οι ομάδες είναι καλές, δυνατές με γεμάτα ρόστερ και έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό. Αναμένω ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Ίσως το καλύτερο και πιο ανταγωνιστικό των τελευταίων ετών.

3. Με βάση την κατανομή των ομίλων, φαίνεται ότι υπάρχει αντικειμενική διάφορα δυναμικότητας. Τι αγωνιστικά χαρακτηριστικά χρειάζεται να επιστρατεύσει η ομάδα για να μην κινδυνεύσει;

Στον αθλητισμό, η πολλή ανάλυση δεν κάνει πάντα καλό. Τα πράγματα είναι σαφή και ξεκάθαρα. Η συνταγή της δικής μας αποστολής εδώ και δυο χρόνια είναι συγκεκριμένη. Με οδηγούς το οικογενειακό κλίμα, τους ισχυρούς δεσμούς και τη δουλειά μας, θα διεκδικήσουμε τις δικές μας αγωνιστικές υπερβάσεις.

Όταν ανέλαβα την ομάδα, πριν δύο χρόνια σωθήκαμε και τη δεύτερη πανηγυρίσαμε την άνοδο. Φέτος έχουμε ένα μεγάλο αγωνιστικό στοίχημα, αλλά πιστεύω στον χαρακτήρα που έχουμε διαμορφώσει αυτά τα χρόνια.

4. Οι δύο συνεχόμενες άνοδοι πώς μεταφράζονται μελλοντικά για το ανδρικό τμήμα;

Η ομάδα του Κρόνου έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και σε αυτή την πτυχή. Οι 16 από τους 17 παίκτες του φετινού ρόστερ είναι από τον Γέρακα. Μάλιστα, να σημειώσω πως ένας εκ των συνεργατών μου, ο Φίλιππος Σταμέλος προέρχεται και αυτός από τον Γέρακα. Επομένως, στηρίζουμε τα δικά μας παιδιά και προτεραιότητά μας είναι  το «υλικό» της ευρύτερης περιοχής.  

5. Η ομάδα παρουσιάζει οργανωμένη εικόνα στις ακαδημίες. Αυτό είναι προϊόν προσπάθειας των ανθρώπων του συλλόγου ή έχει συμβάλλει συνεπικουρικά η τοπική κοινωνία;

Ένα αποτέλεσμα και ειδικά στον αθλητισμό είναι προϊόν της δουλειάς και κυρίως του ενδιαφέροντος που δείχνουν όσοι έχουν όρεξη και μεράκι για αυτό. Το τρίπτυχο της δικής μας ταυτότητας στις υποδομές είναι Πρόεδρος, Γενικός Αρχηγός και Προπονητές.

Σε κάθε επίσημη δραστηριότητα της αντρικής ομάδας, το γήπεδο είναι γεμάτο με δικά μας παιδιά. Τα παιδιά τα των ακαδημιών. Είναι μια όμορφη εικόνα που μας γεμίζει χαρά, αλλά και ευθύνη για να συντηρήσουμε το οικογενειακό αυτό κλίμα σε όλο τον οργανισμό.

Σχετικά με την αρωγή του Δήμου ή της τοπικής κοινωνίας, δεν θα έλεγα ότι υπάρχει η ίδια «ένταση». Πιστεύω ακράδαντα στην ομαδική δουλειά, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. Αυτά λοιπόν τα χαρακτηριστικά, δεν τα ασπάζονται όλοι. Εκτιμώ, ότι με τον Χρήστο Αηδόνη στο τιμόνι του Δήμου Παλλήνης, (και) ο αθλητισμός θα αλλάξει πρόσωπο και θα ενσαρκώσει τις αξίες που του αρμόζουν με ίσες ευκαιρίες και ξεκάθαρες κατευθύνσεις για όλους. Τα αθλητικά σωματεία είναι τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και μόνο με σωστό προγραμματισμό και καινοτόμες ιδέες, θα ανθίσει ο συγκεκριμένος τομέας και θα κάνει βήματα προόδου.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ