Πρώτος επίσημος αγώνας μετά από διακοπή: Τι προσέχουμε

Μετά το μεγάλο διάλειμμα λόγω των εορτών, φθάνει η μέρα του πρώτου επίσημου αγώνα, με τους πρωταγωνιστές να είναι είναι χαρούμενοι και γεμάτοι ανυπομονησία για δράση.  Πριν όμως πατήσουν το πόδι τους στο παρκέ, υπάρχει κάποια σημαντική προετοιμασία που πρέπει να γίνει. Τι πρέπει να γνωρίζουν οι αθλητές και οι προπονητές προκειμένου να βεβαιωθούν ότι όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό την ημέρα του αγώνα.

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για το πρώτο σας παιχνίδι μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων είναι να κοιμηθείτε καλά την προηγούμενη μέρα και να βεβαιωθείτε ότι είστε ενυδατωμένοι όλη την την παραμονή του αγώνα σας. Η κατανάλωση ενός υγιεινού γεύματος πριν θα σας βοηθήσει να έχετε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, οπότε φροντίστε να φάτε κάτι θρεπτικό μία ή δύο ώρες πριν από το τζάμπολ. Η καλή προθέρμανση πριν το ομαδικό ζέσταμα θα σας βοηθήσει επίσης να κρατήσετε τους μυς σας χαλαρούς και να μειώσετε την κούραση κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. 

Εκτός από τη σωματική προετοιμασία, η πνευματική ετοιμότητα είναι επίσης βασικό στοιχείο. Πριν από κάθε παιχνίδι, είναι σημαντικό οι παίκτες να γνωρίζουν τους ρόλους τους, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση και η παρεξήγηση όταν βρίσκονται στο γήπεδο. Οι συναντήσεις της ομάδας μπορούν να πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία ημέρα πριν από έναν αγώνα, όπου οι προπονητές εξηγούν τις στρατηγικές στις οποίες θέλουν να επικεντρωθούν οι παίκτες κατά τη διάρκεια των αγώνων. Αυτό βοηθάει στη δημιουργία χημείας στην ομάδα και δίνει στους παίκτες να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν.

Πέραν όλων αυτών, βασικό ρόλο παίζουν και οι πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι παίκτες για τους αντιπάλους τους. Το scouting δεν είναι μόνο βίντεο, αλλά και σωστή αποκωδικοποίηση χρηστικών tips από τρίτους που έχουν παρακολουθήσει την ενδιαφερόμενη ομάδα.

Προφανώς και η πρώτη επίσημη αναμέτρηση μετά από διακοπές κρύβει παγίδες και πιέζει σε ένα βαθμό τους πρωταγωνιστές, αλλά με την κατάλληλη προετοιμασία τόσο πνευματικά όσο και σωματικά, οι αθλητές είναι σίγουρο ότι θα έχουν μια επιτυχημένη επιστροφή στο γήπεδο. Το πιο σημαντικό από όλα είναι ο οραματισμός της επιτυχίας, αφού αυτός βοηθά στην οικοδόμηση αυτοπεποίθησης, ενώ οι αρνητικές σκέψεις μπορεί να οδηγήσουν σε αμφιβολίες ή ανασφάλεια, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν την απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βγείτε έξω και απλά απολαύστε το παιχνίδι στην τελική!

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ