Μίλα μου για ειλικρινή εμπιστοσύνη

Για να είσαι ένας επιτυχημένος προπονητής μπάσκετ σημαίνει πώς να μπορείς να ηγηθείς και να εμπνεύσεις τους παίκτες σου. Ως προπονητής, πρέπει να δείχνετε πραγματική εμπιστοσύνη στην ομάδα σας, αν θέλετε να μπαίνουν στο γήπεδο με ενθουσιασμό και πίστη στον εαυτό τους.

Η παραπάνω διατύπωση εδράζεται στην σημερινή δήλωση του Dusko Ivanovic, ο οποίος έδειξε τον δρόμο στους υπολοίπους. Με αφορμή την απουσία του Καμπάτσο από τους αγώνες της Euroleague, ο αγαπημένος μας coach δεν παρεκκλίνει των στόχων που έχει θέσει για την ομάδα του. Δείχνει ότι δεν καταλαβαίνει από απουσίες και πώς η υλοποίηση των στόχων έχει και άλλους εκφραστές…

«Ασφαλώς και με τον Φακούντο, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα και πολύ πιο εύκολα για εμάς. Αλλά οι φιλοδοξίες μας δεν αλλάζουν, όσο και αν μας κοστίζει η απουσία του» είπε χαρακτηριστικά.

Πώς λοιπόν δείχνετε εμπιστοσύνη ως προπονητής; Ας εξερευνήσουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να τονώσετε το ηθικό των παικτών σας και να τους κάνετε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους.

Να είστε θετικοί και ενθαρρυντικοί

Το πιο σημαντικό πράγμα για κάθε προπονητή είναι να παραμένει πάντα θετικός και ενθαρρυντικός. Θα πρέπει να επαινείτε την ομάδα σας για τη σκληρή δουλειά της, ακόμη και αν δεν πετυχαίνει πάντα τους στόχους της. Η ειλικρινής θετική στάση θα βοηθήσει να διατηρηθεί το ηθικό των παικτών σας σε υψηλά επίπεδα, ώστε να κυνηγήσουν ακόμη περισσότερο τους στόχους τους.

Να είστε προετοιμασμένοι

Ένας πολύ καλός τρόπος για να δείξετε αυτοπεποίθηση ως προπονητής μπάσκετ είναι να είστε προετοιμασμένοι για κάθε προπόνηση ή παιχνίδι. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σχεδιάσει ακριβώς τις  ασκήσεις που θα κάνει η ομάδα εκ των προτέρων, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση ή χαμένος χρόνος κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Αυτό θα δείξει επίσης στους παίκτες σας ότι είστε οργανωμένοι και έχετε τον έλεγχο, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει και την αυτοπεποίθησή τους.

Δώστε το παράδειγμα

Ένας άλλος πολύ καλός τρόπος έμπνευσης είναι το παράδειγμά σας. Είτε πρόκειται για την εκτέλεση ασκήσεων με ένταση είτε για την επίδειξη της σωστής τεχνικής για ορισμένες φάσεις, βεβαιωθείτε ότι δείχνετε στους παίκτες σας πώς γίνεται. Η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά σας θα αποτελέσει έμπνευση γι’ αυτούς όταν αρχίσουν να αισθάνονται εξαντλημένοι ή αποθαρρυμένοι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων.

Η επίδειξη αυτοπεποίθησης είναι απαραίτητη για τους προπονητές της καλαθοσφαίρισης. Θυμηθείτε να παραμένετε θετικοί και ενθαρρυντικοί, ενώ παράλληλα να επιδεικνύετε ηγετική ικανότητα μέσω της προετοιμασίας και της αφοσίωσης. Με αυτές τις πρακτικές στο μυαλό σας, μπορείτε να συμβάλλετε τα μέγιστα και να δημιουργήσετε ένα διψασμένο και αποφασισμένο σύνολο για διακρίσεις.

Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ