Προειδοποίηση Ιαβέρη για τα τροχαία μετά την πανδημία

Σταδιακά και ανάλογα με την τρέχουσα εξέλιξη της πανδημίας, έχει αρχίσει η άρση των lockdowns καθώς και η ελεύθερη κυκλοφορία στους δρόμους.

Στο σημείο έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον η τοποθέτηση του κ. Τάσου Μαρκουίζου (Ιαβέρης), ο οποίος είχε μιλήσει πριν από λίγες ημέρες στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο.

Ειδικότερα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση, διότι τα τροχαία ενδέχεται να αυξηθούν, όπως και τα θύματα από αυτά.

Ο ίδιος αναφέρει ότι μετά από μία περίοδο που οι περισσότεροι οδηγοί έμειναν στο σπίτι, θα υπάρξει «φρενίτιδα των εγκλεισμένων στο σπίτι άθλιων οδηγών, οι οποίοι και υπό το κράτος, ανύπαρκτου και απαράδεκτου ελέγχου τροχαίων εγκλημάτων με πρόθεση, θα αλληλοσπαραχθούν και θα αλληλοεξοντωθούν, οδηγώντας σε υπερ-πολλαπλάσιο αριθμό θυμάτων νέων ανθρώπων και γιγαντώνοντας έτσι το φριχτό δημογραφικό της χώρας».

Τέλος, στέλνει και το μήνυμα ότι «προέχει η προστασία της ζωής, της υγείας και της ακεραιότητας από την τυπική επίδειξη της ατομικής άδειας κυκλοφορίας. Το θέμα δεν είμαι μόνο το “Μένουμε Σπίτι”, αλλά και το “Γυρίζουμε Σπίτι”, που στοχεύει να αντιμετωπίσει τα τροχαία εγκλήματα, τα οποία κάθε 45 ημέρες (στατιστικά) σκοτώνουν, σακατεύουν και αφήνουν βαριά ανάπηρους 270 νέους ανθρώπους, που δεν θα γεννήσουν 135 παιδιά. Σύνολο δηλαδή σε ενάμιση μήνα τουλάχιστον 405 Ελληνόπουλα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ