Πώς θα μπείτε γήπεδο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων

Είναι Ιανουάριος, πράγμα που σημαίνει ότι μετά από μερικές εβδομάδες χαλάρωσης στις διακοπές, ήρθε η ώρα να επιστρέψετε στο ρυθμό των προπονήσεων. Για τους παίκτες του μπάσκετ, αυτό συχνά σημαίνει επιστροφή στο γυμναστήριο και ανανέωση στο επίπεδο συγκέντρωσής τους στους στόχους. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να μπείτε στο κλίμα της προπόνησης μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Επαναπροσδιορίστε τους στόχους σας
Οι διακοπές είναι μια εξαιρετική στιγμή για να χαλαρώσετε και να διασκεδάσετε, αλλά μόλις επιστρέψετε στο γυμναστήριο, φθάνει η ώρα να εστιάσετε εκ νέου την ενέργειά σας στους στόχους σας. Αφιερώστε ένα λεπτό πριν ξεκινήσει η προπόνηση για να σκεφτείτε γιατί αγαπάτε να παίζετε μπάσκετ – τι θέλετε να πετύχετε αυτή τη σεζόν Σε τι πρέπει να δουλέψεις προκειμένου να πετύχεις αυτούς τους στόχους Μόλις έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με το τι θέλετε από την αθλητική σας εμπειρία, θα είναι πιο εύκολο να παραμείνετε κινητοποιημένοι και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Επιστρέψτε σε μια ρουτίνα

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια της επιστροφής από τις διακοπές είναι να επιστρέψετε στον ρυθμό της καθημερινότητας. Το ίδιο ισχύει και για το μπάσκετ – μετά από ημέρες ή εβδομάδες που κάνατε ό,τι θέλατε, μπορεί να είναι δύσκολο να επιστρέψετε στο ρυθμό της παρακολούθησης των προπονήσεων και της τήρησης μιας δομημένης ρουτίνας. Για να κάνετε αυτή τη μετάβαση πιο ομαλή, δοκιμάστε να κάνετε μικρές αλλαγές κάθε μέρα – όπως να βάζετε το ξυπνητήρι νωρίτερα ή να πηγαίνετε για τρέξιμο πριν από την προπόνηση. Με αυτόν τον τρόπο, όταν φτάσει η προπόνηση, θα αισθάνεστε ήδη γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι να ξεκινήσετε!

Συγκέντρωση

Όταν οι αθλητές είναι παρόντες και συγκεντρωμένοι κατά τη διάρκεια των ασκήσεών τους, μπορούν πιο εύκολα να αξιολογήσουν τις αδυναμίες τους, ώστε να τις βελτιώσουν καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό θα τους βοηθήσει να επιτύχουν μεγαλύτερα αποτελέσματα πιο γρήγορα από ό,τι αν δεν ήταν προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των προπονήσεών τους!

Καθώς οι παίκτες του μπάσκετ ετοιμάζονται για μια ακόμη σεζόν, αφού πήραν τις απαραίτητες ανάσες κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, υπάρχουν ορισμένα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να μπουν ξανά στο ρυθμό της προπόνησης. Η επανεστίαση της ενέργειας σε ατομικούς στόχους είναι ένας τρόπος- η δημιουργία μιας ρουτίνας που περιλαμβάνει άσκηση πριν από την προπόνηση βοηθά επίσης- και τέλος, το να παραμένουν προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των ασκήσεων βοηθά επίσης τους αθλητές να παρακολουθούν την πρόοδο που σημειώνουν κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης, ώστε να μπορούν να αξιολογούν καλύτερα τις αδυναμίες τους. Με αυτές τις συμβουλές κατά νου, οι παίκτες του μπάσκετ δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν από εκεί που σταμάτησαν πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ