Χριστουγεννιάτικες διακοπές και επιστροφή στο γήπεδο

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι μια περίοδος για ξεκούραση, χαλάρωση και διασκέδαση. Αλλά είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία για να κάνετε ένα διάλειμμα από τις σκληρές προπονήσεις και να επιστρέψετε στο παιχνίδι μετά τις διακοπές. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζουν οι αθλητές για να είναι έτοιμοι για προπόνηση μπάσκετ μετά τις διακοπές τους, έτσι ώστε να αποφύγουν δυσάρεστους τραυματισμούς.

Θέστε στόχους πριν επιστρέψετε στην προπόνηση

Αφιερώστε λίγο χρόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών σας για να σκεφτείτε τι θέλετε από τις προπονήσεις σας και θέστε κάποιους στόχους για τον εαυτό σας όταν επιστρέψετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτό που θέλετε να πετύχετε . Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να βελτιώσετε το άλμα σας ή να επικεντρωθείτε στο να γίνετε καλύτεροι στην άμυνα. Ο καθορισμός εφικτών στόχων θα σας βοηθήσει να έχετε κίνητρο όταν επιστρέψετε στην προπόνηση.

Προσέξτε το πρόγραμμα του ύπνου σας

Η περίοδος των διακοπών είναι γεμάτη από ξενύχτια, πάρτι, οικογενειακές συγκεντρώσεις και πολλά άλλα. Με όλα αυτά που συμβαίνουν, μπορεί να είναι εύκολο να ξεχάσετε να ξεκουράζεστε αρκετά και να έχετε ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου. Είναι σημαντικό να επανέλθετε σε μια κανονική ρουτίνα πριν επιστρέψετε στην προπόνηση, ώστε να μπορείτε να αποδώσετε στο καλύτερό σας επίπεδο μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι προπονήσεις. Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε αρκετά κάθε βράδυ, ώστε το σώμα σας να έχει χρόνο να ανακάμψει, πριν πατήσετε ξανά παρκέ.

Σταδιακή αύξηση της έντασης

Μην προσπαθήσετε να συνεχίσετε από εκεί που σταματήσατε αμέσως μετά την επιστροφή σας από τις διακοπές. Δώστε στον εαυτό σας λίγο χρόνο και μην «δώσετε πόνο» με το καλημέρα της επιστροφή σας. Ξεκινήστε με ελαφρύτερες ασκήσεις, όπως χαλαρό τρέξιμο ή διατάσεις, ασκήσεις, όπως ρίψη ελεύθερων βολών ή ασκήσεις ντρίμπλας, μέχρι το σώμα σας να «θυμηθεί».

Η επιστροφή από τις διακοπές των Χριστουγέννων δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη αν οι αθλητές θυμούνται αυτές τις συμβουλές. Θέτοντας εφικτούς στόχους πριν από την επιστροφή, καθιερώνοντας ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου και αυξάνοντας την ένταση σταδιακά καθώς το σώμα τους προσαρμόζεται ξανά σε φόρμα με την πάροδο του χρόνου . Αυτές οι συμβουλές θα βοηθήσουν τους αθλητές να παραμείνουν συγκεντρωμένοι και να έχουν κίνητρα, ενώ θα προετοιμάσουν το σώμα τους για προπονήσεις υψηλότερης έντασης καθ’ όλη τη διάρκεια της υπόλοιπης σεζόν!

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ