Πώς οι «αστέρες» ανεβάζουν επίπεδο τις ομάδες τους

Η παρουσία ενός εξαιρετικά έμπειρου και διακεκριμένου αθλητή σε μια ομάδα συνεπάγεται με την ανάδειξη εξαιρετικών στοιχείων προς διερεύνηση. Η μεταγραφή του Ανδρέα Γλυνιαδάκη στην Βουλιαγμένη δίνει φοβερή πάσα σε αυτή μας την αναζήτηση, προκειμένου να προσεγγίσουμε το εν λόγω μπασκετικό ζήτημα. Μαζί θα διερευνήσουμε τους τρόπoυς με τους οποίους μπορούν να εμπνεύσουν τους συμπαίκτες τους και να τους βοηθήσουν να φτάσουν τις δικές τους κορυφές.

Η σημασία του παραδείγματος

Οι φτασμένοι αθλητές συχνά δίνουν τον τόνο στην κουλτούρα της ομάδας τους με το παράδειγμά τους. Θέτουν υψηλά πρότυπα με το workethic τους, τον βαθμό της αφοσίωσης και την επιμονή στην επανάληψη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Δείχνουν με τις πράξεις τους, τη σοβαρότητα με την οποία καταπιάνονται και με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουν τους υπολοίπους να ασπαστούν την σκληρή δουλειά.

Έμπνευση

Συχνά καθοδηγούν τους νεότερους παίκτες της ομάδας, δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς να βελτιώσουν τις ικανότητές τους και ενθαρρύνοντάς τους, όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Η καθοδήγηση συμβάλλει στην καλλιέργεια ενός περιβάλλοντος όπου οι νεαροί παίκτες αισθάνονται άνετα να ζητούν βοήθεια από πιο έμπειρους παίκτες χωρίς το φόβο της κριτικής. Αυτό το είδος της καθοδήγησης είναι ανεκτίμητο, καθώς βοηθά στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των συμπαικτών, η οποία είναι απαραίτητη για μια επιτυχημένη πορεία.

Μεταλαμπάδευση γνώσεων

Αυτού του επιπέδου οι αθλητές έχουν τεράστια εμπειρία με την εικόνες που έχουν αποκτήσει από το υψηλό επίπεδο. Ως εκ τούτου, διαθέτουν πλούσιες γνώσεις που μπορούν να ωφελήσουν τους συμπαίκτες τους, αν τις μοιραστούν σωστά (το κλειδί). Μπορούν να δώσουν στους νεότερους παίκτες συμβουλές για το πώς να παίρνουν καλύτερες αποφάσεις στο γήπεδο, καθώς και να εξηγήσουν ορισμένα παιχνίδια ή στρατηγικές προκειμένου να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα κατά την εκτέλεση μιας επίθεσης ή άμυνας.

Μέσω αυτών των συμπεριφορών, δημιουργούνται ισχυροί δεσμοί μεταξύ των παικτών που βοηθούν στην ανάδειξη των καλύτερων επιδόσεων του καθενός στο γήπεδο. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η παρουσία παικτών – αστέρων δίνουν ασύγκριτα πλεονεκτήματα στους διψασμένους φίλους του αθλήματος. Αν οι δεύτεροι δεν αξιολογήσουν σωστά και ολοκληρωμένα μια τέτοια παρουσία, ας το κόψουν καλύτερα ή να πάνε σπίτια τους.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ