Πονοκέφαλος οι αποστάσεις στην επίθεση; – Μια χρήσιμη συμβουλή

Ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια να διδαχθούν από τους προπονητές στις μικρές ηλικίες, είναι να καταλάβουν τα παιδιά τις σωστές αποστάσεις στην επίθεση, αυτό που λέμε “spacing” on offense.

Πολλές φορές όσο και να φωνάζουμε και να δίνουμε έμφαση για αποστάσεις, μας πιάνει μελαγχολία όταν βλέπουμε τους μικρούς μας «βασανιστές» να κάνουν το εντελώς αντίθετο (χωρίς φυσικά να το θέλουν), και να ακολουθούν την φυσική τους επιθυμία να τρέξουν όλοι προς την αγαπημένη τους μπάλα.

Έτσι όλοι μας έχουμε ζήσει την στιγμή που στο διπλό όλοι τρέχουν προς την μπάλα μέχρι και οι δέκα πολλές φορές να μαζεύονται σε μια απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων !!!!, είναι η ώρα που «τρελαινόμαστε» και πάμε πάλι απ’ την αρχή …

Φυσικά υπάρχει πλήθος ασκήσεων για να επιτύχουμε τις αποστάσεις, όμως κάποτε κάποιος φίλος προπονητής από την Ισπανία μου έριξε μια καταπληκτική ιδέα, που την εφάρμοσα και είχε αποτέλεσμα. Αυτή λοιπόν την ιδέα θα ήθελα να μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

Είναι μια πολύ αστεία άσκηση που διδάσκει και δημιουργεί συνήθεια μέσα από την διασκέδαση

H άσκηση

Λοιπόν λέτε στους δέκα παίκτες σας που πρόκειται να παίξουν διπλό ότι θα φαντάζονται ότι βρίσκονται και κινούνται μέσα σε μια τεράστια σαπουνόφουσκα …

Αν οι παίκτες που κάνουν επίθεση έρχονται πολύ κοντά, τότε οι φούσκες θα σκάνε – και θα κάνουν «ΜΠΑΜ»

Εφόσον λοιπόν ο Coach φωνάξει ΜΠΑΜ (ή οτιδήποτε άλλο τον βολεύει καλύτερα), σημαίνει ότι έχουμε «λάθος απόστασης» και η μπάλα αλλάζει κατοχή.

Η Ομάδα που έκανε το λάθος θα αφήνει την μπάλα και το παιχνίδι θα συνεχίζεται με κατοχή από την άλλη ομάδα

Πολύ σύντομα οι παίκτες-τρεις θα το συνηθίσουν και θα παίρνουν τις αποστάσεις που πρέπει στην επίθεση.

Φυσικά την επόμενη φορά όλοι θα ξέρουν τι θα παίξουμε όταν τους πείτε πάμε να παίξουμε «Φούσκες»

Σημαντικό φυσικά είναι, να δείξετε στο γήπεδο στα παιδιά την απόσταση που εσείς θέλετε να έχουν μεταξύ τους στην επίθεση.

Εννοείται ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί και 3vs3 – 4vs4- 5vs5

Καλή διασκέδαση σε όλους και όλες , θα χαρώ για feedback

Coach Χρήστος Καλογερόπουλος, Πτυχιούχος Προπονητής Μπάσκετ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here