Όταν η αγάπη θέλει δύο…

Ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες μεταγραφές του καλοκαιριού στο επίπεδο της Euroleague. Οι εμφανίσεις του την τελευταία διετία με τη φανέλα της Ζαλγκίρις εξαιρετικές και συνάρτηση της απόφασης του Messina να τον φέρει στην Ιταλία.

Ο λόγος για τον Aaron White, ο οποίος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο sportando, περιγράφει τα συναισθήματά του για το μπάσκετ και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους, δεν κατάφερε από ότι φάνηκε να αφήσει το στίγμα του στην Αρμάνι.

«Στο Μιλάνο έχασα την αγάπη μου για το μπάσκετ και τώρα αυτή η αγάπη γεννήθηκε ξανά στην Τενερίφη. Ο ρόλος μου δεν ήταν αυτός που περίμενα όταν υπέγραψα. Δεν έπαιζα και δεν ήμουν χαρούμενος με την κατάσταση. Δεν καταλάβαινα τι νόημα είχε το να βρίσκομαι στον πάγκο, να μην παίζω και να νιώθω δυσαρεστημένος. Αποφάσισα να φύγω. Χρειαζόμουν μια ομάδα για να κλείσω τη σεζόν, να κερδίσω ξανά αυτοπεποίθηση και να αγαπήσω ξανά το μπάσκετ.

Ο Messina ήθελε να παίζω σκληρά και με ενέργεια. Πάντα παίζω έτσι, αλλά για κάποιο λόγο δεν μου έδινε λεπτά και δεν ήμουν μέρος του rotation. Δεν ήξερε να με χρησιμοποιήσει. Από τότε που πήγα στο Μιλάνο δεν ήταν ξεκάθαρο τι χρειαζόταν να κάνω και τι ήθελε από μένα. Ο Gudaitis βιώνει μια παρόμοια κατάσταση. Ήταν φανταστικός πριν τον τραυματισμό του και ήταν ο καλύτερος center μετά τον Davies. Τώρα είναι μπλοκαρισμένος. Όπως το βλέπω εγώ, οι παίκτες δεν ξέρουν τι να κάνουν. Το παιχνίδι τους δεν έχει ροή και έμεινα έκπληκτος με την κατάσταση».

Αγάπη

Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστες οι περισσότερες συνεντεύξεις που δίνει η πλειοψηφία των αθλητών του μπάσκετ. Στην προκειμένη περίπτωση, άλλη μία «παιδικότητα» ξεδιπλώνεται δια στόματος του εκρηκτικού Αμερικανού.

Για να προχωρήσει ένας «γάμος» χρειάζεται σύμπνοια και κατανόηση και από τις δύο πλευρές. Η έλλειψη πίστης του Ετόρε Μεσίνα προς τον Αμερικανό, είχε ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο ψυχισμός του δεύτερου και να το εν λόγω project να πέσει στο κενό των προσδοκιών.

Και όταν λέμε παιδικότητα, εννοούμε την αγάπη για το παιχνίδι και τη διαρκή ανάγκη να εκδηλωθεί αυτού του είδους η ενέργεια στο παρκέ. Οι αναφορές του παίκτη στην αγάπη, μας βοηθούν να σκιαγραφήσουμε τον χαρακτήρα του και να αντιληφθούμε το βαθμό που τον επηρέασε η ναφθαλίνη του πάγκου. Πόσο έπεσε η αυτοπεποίθησή του, χάνοντας το κίνητρο για αυτό που τον ύψωνε στους αιθέρες των γηπέδων κάποτε και αναζητώντας τον χαμένο θησαυρό του αθλήματος στην Τενερίφη.

Επιμέλεια: Σπύρος Κόγκας ([email protected])

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here