Ολυμπιακός: Καράβι χωρίς λιμάνι, δρομολόγιο, καπετάνιο και άγνωστο προορισμό

Αναλύει ο Τζαννής Γιάννης Αδάμ

Μου ζητήθηκε η ανάλυση του αγώνα ΕΦΕΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.Η ήττα αναμενόμενη αλλά και βασανιστικός τρόπος της “νομοτελειακά’’ δίκαιος.Η φωτοβολίδα ¨διάσωσης” του 1ου δεκαλέπτου ήταν αδύνατον να διαρκέσει και να αποτρέψει τη σύγκρουση με το παγόβουνο. Αυτά τα λίγα για το συγκεκριμένο αγώνα. Περισσότερα παρακάτω στη τεκμηρίωση του …”ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ”… αλλά και του τίτλου του άρθρου.

Καταρχάς σας παραπέμπω στις προβλέψεις μου (διαβάστε ΕΔΩ) σε ανάλογο άρθρο πριν την έναρξη της Euroleague, όπου εξέφραζα τις μειωμένες πιθανότητες των ελληνικών ομάδων να προκριθούν στην 8άδα.

Παράλληλα δήλωνα τις ενστάσεις μου για το κλίμα υπεραισιοδοξίας στον Ολυμπιακό λόγω επανεκκίνησης με Coach Μπαρτζώκα και απόκτησης Σλούκα.  Όχι για την αξία αυτών των κινήσεων αλλά κυρίως για την αύξηση της δυναμικής των άλλων ομάδων και αντίστοιχα τη διεκδίκηση της 8αδας από περισσότερους μνηστήρες. Κάτι που δικαιώθηκα απόλυτα αφού πρόκειται για τη πιο ανταγωνιστική Euroleage ever!

H δε μεταγραφή Σλούκα δικαιώνει τους υποστηρικτές αφού ξεκάθαρα λειτουργεί ηγετικά ,κουβαλάει την ομάδα στους ώμους του & έχει υπάρξει καθοριστικός στις νίκες της ομάδας του.Διαφωνώ κάθετα με την αρνητική υπερκριτική κατά των παικτών(οι ίδιοι είναι που κέρδισαν στη Μακάμπι, στη Μπαρτσελόνα, την Αρμάνι χ 2,στο ΟΑΚΑ κα…)και θεωρώ άμεσα υπεύθυνους τη διοίκηση και τον Coach.

Έλλειψη προγράμματος

H oμάδα δεν έχει πρόγραμμα χρόνια .Στο δε φετινό σχεδιασμό δεν υπάρχει αρχή, μέση ,τέλος. Οι παίκτες δεν έχουν ρόλους και εάν έχουν δε τους ξέρουν. Ο Coach δεν έχει κάνει τις επιλογές του ούτε έχει δείξει τις προτεραιότητες του.(Διαχείριση χρόνων, ρόλων, ευθυνών κα..).

 Δε θα κουράσω με αυτονόητα παραδείγματα. Ο ίδιος ο προπονητής  δείχνει να μη μπορεί να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις στους αγώνες να χάνει τον ‘έλεγχο του εαυτού του  κάτι που μεταφέρει στην υπόλοιπη ομάδα και κυρίως στο πάγκο του.(δηλαδή στις εν δύναμή αλλαγές παικτών).

 Το καλοκαίρι έπρεπε να αποκτηθεί καθαρό 5αρι που την έλλειψή του πλήρωσε ακριβά η ομάδα σε αρκετούς αγώνες με αποκορύφωμα το “πάρτι” στα rebound του ΠΑΟ.

Όσοι στάθηκαν στο απόλυτο των βολών του ΠΑΟ αλλά και στα 3ποντα του Σαντ Ρος αγνόησαν ότι (εκτός των rebounds)ο ψηλός αντίπαλος δε πιέστηκε καθόλου (με εμφανή την έλλειψη point guard)και πέρασε “ατουφέκιστος¨ από το ΣΕΦ.

Η «προσφορά» των φιλικών αγώνων

Επίσης δεν έχω καταλάβει τη διαχείριση των φιλικών τις Δευτέρες? Γίνονται για να μένει “ενεργή” και σε ρυθμό η ομάδα της Εuroleage ελλείψει αγώνων Α1?

 Εγώ βλέπω να μένει η μισή ομάδα εκτός( για να παίξουν ταλαντούχοι νεαροί) και όσοι συμμετέχουν(από τη Α ομάδα) χρησιμοποιούνται λίγο και σε συνδυαστικά σχήματα(με τους νεότερους )που δε θα αγωνιστούν επίσημα μαζί ποτέ…

 Προσωπικά θα εκμεταλλευόμουν αυτά τα πολύ καλά φιλικά για δοκιμές πραγματικών σχημάτων, ενεργοποίηση- φορμάρισμα παικτών, αλλά και την αποσυμπίεση σε όσους θα την είχαν ανάγκη.

 Εάν δεχτούμε ότι η σκοπιμότητα τους είναι η σταδιακή μετάβαση ταλέντων στη Α ομάδα στα πλαίσια προγραμματισμού….Δηλαδή έχουν στο σχεδιασμό για του χρόνου την ενσωματωση των Κολοβέρου ,Χρηστίδη ,Σκουλίδα? Τον Νικολαΐδη δε τον ανέφερα διότι υποτίθεται τον έχουν ανεβάσει από πέρυσι απλά κάνει το ασανσέρ η καλύπτει κενά στη 12αδα από τραυματισμούς άλλων. Για να μη ανοίξουμε και το φάκελο με το φιάσκο Κόνιαρη. Φιάσκο όχι ως προς την αξία του αθλητή αλλά ως προς τη διαχείριση του θέματος του.

 Εδώ δεν έβαλαν το Πακουσεφσκι!!!Έχουν ενσωματώσει πολλά ταλέντα τα τελευταία χρόνια (ούτε ένα !!!!!)παρ’ ότι κυρίαρχοι και μόνιμοι πρωταθλητές των αντίστοιχων πανελληνίων πρωταθλημάτων. Και όμως πρόσφατα ο γενικός διευθυντής κ. Λεπενιώτης δήλωσε ότι όλα τα ταλέντα επιθυμούν να έρθουν στον Ολυμπιακό την ίδια στιγμή που χάνονταν από το ΠΑΟ  ο “κλεισμένος” Ματζούκας και έχει ¨δραπετεύσει¨ ο μικρός Βουκσεβιτς για τη Ρεάλ.

Περί Σπανούλη – Πρίντεζη

Τέλος θα ήθελα να σταθώ στις περιπτώσεις Σπανούλη, Πρίντεζη που πολλοί αρέσκονται ή τους βολεύει να τους επιρρίπτουν αρκετές ευθύνες για την άσχημη εικόνα της ομάδας.

   Αυτό είναι άδικο καθώς κατ επιλογή του Μπαρτζωκα???δεν αποτελούν βασικά γρανάζια φέτος.

  Διαφωνώ με τη διαχείριση τους, καθώς πιστεύω ότι ο μεν Πρίντεζης έχει πολλά να προσφέρει ακόμα (και ήδη το κάνει)ο δε Σπανούλης με τη κατάλληλη χρήση μπορεί να είναι τουλάχιστον θετικός. Δε μιλώ για μνημόσυνα ούτε για συνταξιοδοτικά προγράμματα .

Είναι επαγγελματίες αθλητές με πολύ καλές αποδοχές που οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κορυφή και οι ίδιοι αποτελούν από τους ελάχιστους εν ενεργεία legends.

Εάν δε θες κάποιον τόσο μεγάλο παίκτη δε τον αποδημείς ούτε τον εκθέτεις. Συζητάς το καλοκαίρι ειλικρινά μαζί του και επιλέγει ο ίδιος ο παίκτης εάν θα ενταχθεί στα νέα δεδομένα…Αν όχι τότε γιορτή στο ΣΕΦ και ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΟΥ για την ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ .

 Δε “δείχνει” για τον Σπανούλη να έχει γίνει αυτή η συζήτηση. Όμως προσωπικά δε θα τον πίστευα το Σπανούλη  😀αφού αυτή η ψυχοσύνθεση του, η ιδιοσυγκρασία του και όλα αυτά τον έκαναν ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ!!! Ο Πρίντεζης είναι διαφορετική περίπτωση, κακώς τους ομαδοποιούν.

Είναι 3 χρόνια μικρότερος(1985-1982) σε άψογη σωματική κατάσταση με αρκετά καλή απόδοση στα περισσότερα ματς ενώ έχει ήδη βγει MVP σε 2 αγώνες (ΠΑΟ,ΕΡΥΘΡΟ ΑΣΤΕΡΑ)με σπάνια… (σηκώνει πολύ κουβέντα) τη διάκριση του MVP  στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟ σε μόλις 15 λεπτά συμμέτοχης…Και εάν δεν είναι το καλύτερο 4αρι (στη διοργάνωση) είναι σίγουρα από τα καλύτερα. Στο δε φετινό Ολυμπιακό ο καλύτερος ψηλός .Έχει τουλάχιστον άλλα 2 χρόνια να προσφέρει σε υψηλό επίπεδο.

 Μετά τη σημερινή ανάλυση, πιστεύω ότι δε θα δεχτώ πρόταση συνεργασίας 😂από Ολυμπιακό αλλά ούτε και σε μένα είναι στον άμεσο σχεδιασμό μου!

Επιμέλεια: Τζαννής Γιάννης Αδάμ – Head Coach Basketball

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ