Οι «ελληνικές» σχέσεις του Τόκο

Εκτενή αναφορά στους Έλληνες προπονητές που έχει συναναστραφεί στην μέχρι τώρα καριέρα του έκανε στην εκπομπή «Pick N’ Roll» της Cosmote, ο Τόρνικε Σενγκέλια.

Ειδικότερα, μίλησε μεταξύ άλλων για τους Φώτη Κατσικάρη, Ηλία Ζούρο και Δημήτρη Ιτούδη.

Αναλυτικά:

Για τον Φώτη Κατσικάρη: “Θα ξεκινήσω από την αρχή. Ο Φώτης Κατσικάρης ήταν ο πρώτος προπονητής που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονηθώ με ομάδα της ACB, όταν ήμουν 15 ή 16 ετών. Το θυμάμαι, ήταν μετά από μια προπόνηση με την εφηβική ομάδα, παρακολουθούσα την προπόνηση της ανδρικής ομάδας κι εκείνος με είδε, στέλνοντας τον βοηθό του για να μου δώσει το playbook με τα συστήματα. Μου είπε ότι ο κόουτς ήθελε να αρχίσω να προπονούμαι με την ανδρική ομάδα και να μάθω τα συστήματα. Το θυμάμαι ως κάτι ιδιαίτερο για μένα και θέλω να τον ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου έδωσε

Για τον Ηλία Ζούρο: “Θα πω ότι ο χρόνος με την εθνική ομάδα είναι κάτι ιδιαίτερο για μένα, όσα έχουν να κάνουν με αυτή. Οι συμπαίκτες μου, οι προπονητές και όλοι όσοι εμπλέκονται με την εθνική ομάδα είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Ηλίας Ζούρος είναι απίστευτος. Μπορείς να καταλάβεις πόσο διαφορετικό είναι όλο αυτό από έναν σύλλογο, όταν έρχεται κάποιος από άλλη χώρα και κάνει “κτήμα” του τη σημαία και την πατρίδα σου. Τότε είναι που βλέπεις πως είναι ξεχωριστό όλο αυτό και οφείλεις να το εκτιμήσεις. Ο Ηλίας Ζούρος κάνει σπουδαία δουλειά μέχρι τώρα και ελπίζω πως θα συνεχίσει να το κάνει για πολλά χρόνια ακόμη”.

Για τον Δημήτρη Ιτούδη: “Είναι προφανώς ένας από τους καλύτερους προπονητές της Ευρώπης, κάτι που αυτομάτως είναι τιμητικό για μένα το να αγωνίζομαι για εκείνον. Εν τέλει συνέβη αυτό, κι ενώ πριν από μία διετία είχαν γίνει προσπάθειες να πάω στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τώρα χαίρομαι που είμαι εδώ και παίζω γι αυτόν“.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ